Få taget dit profilbillede hos en professionel fotograf

 

professionel fotografSjuskede, slørede og direkte pinlige – profilbilleder på de sociale medier er måske det vigtigste element på ens sociale profil. Men de færreste af os har gode billeder, og desværre siger vores sjuskede, slørede og pinlige mere om os, end vi lige tror. Mange synes, at det virker arrogant og storsnudet at få taget sit profilbillede af en professionel fotograf.

Hvem er du venner med på Facebook?

hvem er dine venner på facebookTanken med Facebook var oprindeligt at gøre Harvard Universitets årgangsbilleder digitale, således at de studerende her fra kunne have en profil, hvor de selv udfyldte informationerne om dem, og så man kunne finde sine medstuderende online. Netværket blev hurtigt udvidet til flere Ivy League-universiteter i USA, og i løbet af de første par år begyndte High School-elever også at bruge Facebook.

I dag forstår vi Facebook som et socialt medie, hvor man er venner med familie, venner og bekendte: Fortrinsvis folk, som man har mødt i virkeligheden, og som man har lyst til at dele opdateringer fra sit liv med. Det er selvfølgelig forskelligt, hvor meget folk går op i, hvem de er venner med på Facebook.

Debatterer du på Facebook?

Ens personlige væg og news feed kan nemt føles som et lukket forum – men virkeligheden er, at det langt fra kun er ens rigtige venner og bekendte, der kigger. Udviklingen gennem de sidste par har nemlig været, at flere og flere deltager i heftige debatter i kommentarsporet til nyheder.

Når man deltager i debatter, synes godt om forskelligt indhold og deler budskaber bliver man set af langt flere, end man lige forestiller sig. Og man kan ikke gøre sit profilbillede hemmeligt længere, så det første, de folk, man debatterer med online, ser, når de tjekker deres opponent ud, er det slørede, pinlige profilbillede, som egentlig var ment som et statement over for familie og venner.

Og det er ikke bare Facebook-debattører, der tjekker din profil ud – dine kommende arbejdsgivere gør også. Man ser endda næsten dagligt historier om folk, der er blevet opdaget i social svindel, forsikringssvindel, dårlig økonomi mm., fordi kommunen, forsikringsselskaber og banken kigger med.

Dit profilbillede siger meget om dig

hvem er du på facebookDu kan sagtens være et pænt og ordentligt menneske med nogenlunde styr på dine ting – men hvis dit profilbillede er taget med en telefon på en bytur, så signalerer du noget helt andet. Det, der egentlig bare er et sjovt minde fra en skæg bytur, bliver set af mange andre end de venner, der var med i byen den aften.

Folk udefra har kun så meget at bedømme dig på – hvis 100 % af de billeder, de ser af dig, er fra byture og fester, så har de ikke forudsætning for at vide, at du er seriøs medarbejder, dygtig studerende eller en god far. Det er nemt at tænke, at du går i byen hver weekend, når du ikke viser dine bedste sider tydeligt.

Ændr folks opfattelse af dig med et godt billede

et godt profilbillede goer megetEt godt billede af dig siger mere end 1.000 ord – får du taget et godt portrætfoto af en professionel fotograf, signalerer du ikke bare, at du har styr på dine ting, men at du også har tænkt lidt længere end de fleste. Du kommer til at skille dig positivt ud fra mængden – og hvis du er jobsøgende kan det være den afgørende forskel.

Hvis du bruger et godt portrætfotografi på din Facebook-profil, virker du også som en langt mere seriøs debattør – i tilfælde af, at du er typen, der deltager i de mange Facebook-debatter, der findes rundt omkring. Et sløret, meget lidt flatterende billede af en din modstander i en debat, højner heller ikke dine tanker om din opponent, gør det vel?

En anden fordel ved at få skudt et professionelt portræt hos en dygtig fotograf er også, at du kan bruge billedet til din LinkedIn-profil, som er en særdeles vigtig profil at have et godt billede til. Dertil kommer, at du som jobsøger virker mere seriøs, når dit CV har et godt, vellignende billede – det er noget, som arbejdsgivere lægger mærke til.