Herremoden 2016 – ABC

 

herremoden 2016Man behøver ikke gøre noget helt vildt for at følge moden som mand – vi har nemlig lavet en idiotsikker ABC, som du som mand kan følge for at være med på herremoden i 2016.

ABC har i den her sammenhæng ikke noget at gøre med Halfdan Rasmussen rim og remser eller folkeskolelærdom. Nej ABC står for attitude, business & casual. Det er de tre ting, du skal holde øje med i 2016.

Attitude med sneakers

attitude med sneakersSelvom B’et står for business, behøver du ikke finde de stive lædersko frem fra skabet. I stedet kan du finde et par fede sneakers med attitude. Udover at være et behageligt fodtøj, er det nemlig nemt at finde nogle med et fedt design, der matcher din personlighed, så du skiller dig ud og skaber kant til dit casual business outfit.

Vi anbefaler, at du kigger efter nogle af de lidt dyrere modeller med print. Man skal nemlig ikke gå ned på sit fodtøj, for design er ikke alt – din komfort er en ligeså vigtig faktor, når du skal vælge sko. Vores fødder er nogle skrøbelige størrelser, som vi skal passe godt på.

Business med skjorte, chinos eller blazer

 

med chinos og blazerMan behøver ikke arbejde som hardcore business man for at klæde sig som en – og det behøver ikke at være jakkesæt og laksko. For som C’et dikterer er vi ude efter noget casual – gå i stedet efter ”afslappet forretningsmand”-stilen.

Det indebærer med andre ord ting som en løs skjorte uden slips, en pæn blazerjakke eller et par smarte chinos. Og glem ikke nogle sneakers med print til at skabe en lækker kontrast til business-stilen, for du vil helst ikke forveksles med en wannabe-direktør.

Casual – gør det afslappet

I stedet for at gå all in på B’et med skjorte, blazer og lædersko, så nøjes med en eller to af delene kombineret med et afslappet input. Det kan for eksempel være et par lækre chinos, en almindelig, men pæn t-shirt, sneakers og en blazerjakke. Så ser du skarp ud, men uden at ligne en direktør-wannabe.

Trends i den store verden 2016

trends i dewn store verdenVender man blikket ud i den store verden, hvor den rigtig fashion skabes, er udtrykket dog mere vovet, end vores ABC-guidelines. Det ser især ud til, at herremode fra 50’erne får et comeback, når bomber jackets og spraglede skjorter kommer i butikkerne igen til foråret og sommeren.

Det er det amerikanske modemagasin, TheTrendSpotter.net, der har givet deres kvalificerede bud på nogle trends, der vil præge forår og sommer i 2016. Vi er dog ikke helt sikre på, om tendenserne for alvor vil bide sig fast i det danske modelandskab, hvor stilen som regel er noget mere afdæmpet.

En, efter danske standarder, vild trend, er smækbukser til mænd, der fra amerikansk side spås en renæssance – men fra redaktionens side har vi en vis tvivl om, hvorvidt danske mænd vil tage overalls til sig som et modefænomen, eller om overallsne bliver hos de relevante faggrupper.