Guide: Vælg det rette toilet til dit badeværelse

 

Dit badeværelse eller gæstetoilet er ikke komplet, før du har et toilet installeret. I mange huse bibeholdes det eksisterende toilet, men i enkelte tilfælde, har du måske lyst til at skifte dit toilet, enten alene eller i forbindelse med en renovering af badeværelset.

Men hvilket toilet skal du vælge? Der findes flere forskellige toilettyper, så her får du en lille guide til, hvilke toiletter der findes, så du nemt kan finde det rette valg til dit hjem.

Væghængt toilet

Et væghængt toilet bliver mere og mere populært i de danske hjem, når det handler om renovering. Et væghængt toilet er et toilet der hænger på væggen, og som oftest har en cisterne og afløb monteret inde i væggen. Dette resulterer i et toilet som ikke alene er nemt at gøre rent, men som samtidig også giver mere plads og luft i et badeværelse. Dertil kan nævnes, at et væghængt toilet ofte også er er æstetisk flottere på et badeværelse, da det følger den minimalistiske og nordiske stil som findes i mange hjem.

Gulvstående toilet

Et gulvstående toilet er typisk det mest almindelige i de fleste boliger. Her er toilettet monteret på gulvet, enten med en såkaldt P lås eller S lås. Forskellen i de to typer af låse ligger i, hvor afløbet til toilettet sidder. Ved S låsen sidder afløbet i gulvet, hvor det med en P lås sidder inde i væggen.

Hvis dit toilet er et af de rigtig gammeldags toiletter, har du formentlig et med en S lås. Ønsker du at skifte dette til et nyt, skal du vælge et toilet med samme lås. Her har du dog flere muligheder, og du kan derfor frit vælge mellem et toilet, hvor du tydeligt kan se, at afløbet går ned i gulvet eller nogle, hvor de er skjult. Hvad du vælger afhænger af dine præferencer. Vælger du et toilet, hvor afløbet er skjult, får du en nemmere rengøring og et flottere design.

Er dit toilets afløb ikke monteret i gulvet, er det monteret i væggen som er tilfældet ved en P lås. Her har du igen mulighed for at vælge et toilet med skjult lås, således at du ikke ser afløbet gå ind i væggen. Det gør det nemmere at rengøre og giver et mere rent udseende til badeværelset.

Back to Wall toilet

Sidst, men ikke mindst findes der toiletter som monteres helt op ad væggen, de såkaldte back-to-wall toiletter. Når toilettet monteres helt op ad væggen, mindsker du omfanget af din rengøring af både væg og toilet. Samtidig giver det maksimal udnyttelse af pladsen i rummet og et fint design udtryk.

Snak med en professionel

Når du står over for at skulle udskifte dit toilet, uanset om det er pga. renovering eller blot lysten til et nyt toilet, kan det være en god idé at tale med en fagmand om det. Er du i tvivl om, hvilken type lås, der er tale om, eller hvilken type toilet der passer bedst til dit hjem, kan du få hjælp af Byens VVS. Med deres mange års erfaring kan de nemt rådgive dig i valget af toilet. Samtidig hjælpe dig med udskiftning af toilettet eller omlægning af afløb, hvis du ønsker at lave det om.