Mand vasker sig under bruser paa badevaerelse

Guide til det perfekte brusebad: Sådan vælger du den rigtige bruser

Et brusebad er ikke bare et sted, hvor man hurtigt kan blive ren. Selvom det nogle gange bruges til en hurtig vask, er brusebadet også et perfekt sted til afslapning, refleksion og genopladning. Et brusebad er derfor ikke bare et bad, det er mere end det, og det bør din bruser derfor også afspejle.

Der findes i dag rigtig mange forskellige brusetyper, og vil du have gerne have den mest optimale bruseoplevelse, er det vigtigt, at du har en bruser, der passer til lige præcis dit behov. Herunder guider vi dig til, hvordan du finder den perfekte bruser til dig.

Type af bruserhoved og vandtryk

Der findes særligt to forskellige typer bruserhoveder: Faste, vægmonterede brusehoveder og håndholdte modeller. Her bør du overveje, hvad der passer bedst til dit badeværelsesdesign og dine personlige præferencer.

Når du skal vælge brusehoved, er det også en god idé at overveje, hvilket vandtryk du ønsker. Ikke alle brusere er nemlig skabt ens, når det kommer til vandtryk. Hvis du foretrækker et kraftigt brusebad, skal du kigge efter modeller, der leverer højt vandtryk og omvendt. På nogle brusehoveder er der dog flere indstillinger, der gør det muligt at justere hårdheden på vandstrålen.

Bruserens yderligere funktioner

Udover typen af brusehoved og vandtryk, skal du også overveje, om der er ekstra funktioner som du ønsker, at din bruser skal have. Det kan for eksempel være, at din bruser skal være energibesparende. Mange moderne brusere er designet til at være vandbesparende, hvilket kan hjælpe dig med at reducere din vandregning og dit miljøaftryk. Dette er særligt relevant for dig, der godt kan lide at gå i lange bade.

Det kan også være, at du gerne vil have en bruser med termostatisk blandingsbatteri, der blander varmt og koldt vand, så vandtemperaturen justeres automatisk og fastholdes på samme niveau gennem hele badet. Med termostatisk kontrol undgår du temperaturændringer, og at vandet pludselig bliver for varmt eller for koldt.

Endelig kan det også være, at du ønsker, at bruseren skal kunne give dig massage, mens du står i badet. Nogle brusere kommer med indbyggede massagefunktioner, der sprøjter vand forskellige steder hen på kroppen og med forskelligt tryk, hvilket kan være med til at lindre ømme muskler og samtidig give en spa-lignende oplevelse.

Moderne bruser med massagefunktion

Bruserens design og finish

Badeværelset spiller en ligeså stor rolle for boligens samlede stil og indtryk, som de øvrige rum. Derfor er bruserens design og finish også vigtig for mange.

Designet på bruseren afhænger af flere faktorer, herunder hvilket brusehoved du vælger, hvilket brusearmatur du ønsker samt brusestangen og bruseslangen. Her findes der mange valgmuligheder, så du skal derfor vælge et design, der passer til det brusehoved, vandtryk og andre funktioner du ønsker.

Når det kommer til bruserens finish, er der også mange muligheder. Brusere findes i mange forskellige materialer såsom rustfrit stål, krom og messing. Derudover kan du også vælge, om bruserens overflade skal være poleret, børstet eller sort. Vælg et design og finish, som du godt kan lide, og som passer til dit badeværelses æstetik.

Pris og mærke på bruseren

En sidste ting du skal overveje, inden du køber din nye bruser, er mærket og prisen. Her bør du overveje, om det er vigtigt for dig, at bruseren har et velrenommeret mærke, eller om det er underordnet. Her bør du også indtænke prisen, da mange velkendte mærker ofte er dyrere end ikke-kendte mærker.

Tænk derfor over, hvilket mærke du ønsker, og hvor meget du ønsker at betale for din bruser. Husk, at jo flere funktioner bruseren skal have, jo dyrere bliver den også.

Installation af bruser

Hvis blot du skal have udskiftet brusehovedet på din nuværende bruser, er det sagtens noget du selv kan gøre. Skal du derimod have skiftet armaturet, fordi du for eksempel skal have en bruser med termostatisk kontrol, eller fordi du ønsker en bruser med massagefunktion, kan det være en god idé at få en professionel til at stå for installationen.

Bor du i Østjylland, kan du få en VVS i Randers til at hjælpe dig med installation og montering af din nye bruser. På den måde er du også sikret, at din bruser er sat korrekt op, så du kan se frem til en behagelig bruseoplevelse.