Årets mest downloadede spil
– har du også spillet Subway Surfers?

 

aarets mest downloadede spilEn smartphone kan nemt blive noget af en tidsrøver, og der er ikke noget at sige til, at vi alle ønsker os et større batteri i vores telefon – for vi spiller rigtig meget på vores telefoner. Det mest downloadede spil i 2015 blev Subway Surfers – et danskudviklet spil fra den aarhusianske spilvirksomhed Kiloo.

Bag om firmaet

Det er de to brødre, Jacob (CEO) og Simon Møller, der står bag succesvirksomheden i Aarhus. Selvom man ikke hører noget fra dem i medierne, fordi de ikke ønsker at stille op til interviews mm., har virksomheden er imponerende størrelse med over 100 medarbejdere. I skrivende stund har Kiloo hele 7 jobopslag på forsiden af deres hjemmeside.

Med en imponerende økonomisk vækst, er der ikke noget at sige til, at de har plads til at udvide deres team af spiludviklere, designere og marketingfolk. Subway Surfers er selv sagt heller ikke Kiloos eneste app-baserede spil – deres portefølje indeholder også spillene Stormblades, Frisbee Forever 1 og 2, Smash Champs og Bullet Time HD.

Kiloo udvikler desuden spil for brands og virksomheder, og de leverer således ikke kun såkaldt wireless entertainment til mobiltelefoner og andre smarte, bærbare enheder, men også til computer.

Imponerende økonomiske nøgletal

imponerende oekonomiske noegletalSelvom det først er i de senere år at virksomheden for alvor er kommet i mediernes søgelys – på trods af deres modvilje mod at stå frem i interviews og dokumentarer – har Kiloo allerede eksisteret i cirka 16 år. Siden 2010 har virksomheden opereret med økonomisk overskud på bundlinjen. Den gang var de blot 12 ansatte.

I 2013 var Kiloos resultat før skat 112 millioner, i 2014 var det på 156 millioner, og selvom årsregnskabet for 2015 endnu ikke er offentliggjort, er der ingen grund til at formode, at resultatet undergår det fra 2014. Overskudsgraden var i 2014 tilmed på afkastningsgrad på imponerende 65,9 %.

Afkastningsgraden er et forhold mellem virksomhedens aktiver (likvider, penge indskudt i virksomheden, bygninger mm.) og overskuddet. En afkastningsgrad på 65,9 % betyder, at Kiloo tjener deres indskud i virksomheden rigtig godt ind.

I 2015 har de to brødre kunnet trække 119 millioner ud til sig selv, mens de i 2014 trak 76 millioner ud i udbytte. Med en spil-app, der på verdensbasis er det mest downloadede, er der med andre ord grundlag for at være glade hos Kiloo. Siden lanceringen i 2012 er Subway Surfers blevet downloadet mere end 1 milliard gange og har cirka 27 millioner daglige brugere.

Sådan ser top 10 ud

Listen er kombineret af tallene fra iOS og Google Play, og udover Subway Surfers ligger også andre kæmpe succeser:

 1. Subway Surfers (Kiloo)
 2. Candy Crush Saga (King, Tencent)
 3. Clash of Clans (Supercell)
 4. Candy Crush Soda Saga (King)
 5. Despicable Me (Gameloft)
 6. My Talking Tom (Outfit7)
 7. Temple Run 2 (Imangi, iDreamSky)
 8. My Talking Angela (Outfit7)
 9. Pou (Zakeh)
 10. 8 Ball Pool (Miniclip)

hoerer du til blandt dem der spiller megetHvis du hører til blandt dem, der spiller meget på din smartphone eller tablet, har du sikkert også spillet andre af de spil, der er kommet med på denne top 10-liste. Især et spil som Candy Crush, der også kan spilles gennem facebook er noget, der er set meget på de sociale medier.

Listen dækker over de mest downloadede spil – listen over de mest indtjenende spil er ikke magen til, og man vil se, at Subway Surfers slet ikke figurerer på denne liste. Vi har dog fået slået fast, at det ikke betyder, at de ikke tjener mange penge hos Kiloo.

De mest indbringende spil er i skrivende stund:

 1. Hayday (Supercell)
 2. Candy Crush Saga (King)
 3. Clash of Clans (Supercell)
 4. Candy Crush Soda Saga (King)
 5. Game of War – Fire Age (Machine Zone, Inc.)
 6. Candy Crush Jelly Saga (King)
 7. Boom Beach (Supercell)
 8. Mobile Strike (Epic War)
 9. StarWars: Galaxy of Heroes (Electronic Arts)
 10. Clash of Kings (Elex Wireless)

Spiludviklerne King (oprindelig svenskbaseret) og Supercell (Finland) dominerer tydeligt listen over de mest indtjenende. Det er værd at bemærke at alle de mest indtjenende spil er gratis at downloade, men gennem køb i app’en indtjener mange penge. De er baseret på virksomhedsmodellen ”Freemium”, som kan være genial – selvom det virker som en dårlig forretning at tilbyde noget gratis.