Undgå tør hud efter barbering – Sådan plejer du din hud

 

Mand-med-toer-hud

For en del år siden var det at bruge ansigtspleje til mænd nærmest et tabu, og det var ikke lige just det, som mændene fortalte om til deres venner som det første. Heldigvis er der ikke længere nogen skam i, at mænd går op i, at deres udseende og deres hud ser ordentlig og velplejet ud, og cremer til mænd vinder da også mere og mere indpas i skabene hos mange mænd.

Dertil kommer også, at mange mænd barberer sig eller vedligeholder skægget i ansigtet, og her bør ansigtspleje være en stor del af den daglige rutine. Du kan nemlig meget nemt opleve problemer med tør og irriteret hud, hvis huden ikke plejes efter barbering. Og hvem vil ikke gerne undgå irriteret og tør hud efter barbering?

Plej huden korrekt – tips til at undgå tør hud efter barbering

Barbering er for mange mænd noget de har haft bekendtskab med i flere år. De fleste mænd tager derfor også jævnligt stilling til, om de ønsker at gro fuldskæg, trimme skægget eller barbere alt skægget væk og dermed jævnligt holde barberingen ved lige for at undgå små, stikkende stubbe.

Både mænd og kvinder bruger en stor del af deres tid på barbering, det være sig i ansigtet, på benene, under armene eller i intimområdet. Selvom det ikke er alle mænd, der barberer sig alle disse steder, er det ikke desto mindre vigtigt, at det bliver gjort ordentligt ved at pleje huden før og efter barberingen.

Mænds hud har nemlig lige så meget brug for pleje som kvinders, og især, hvis du barberer dig ofte. Barbering kan nemlig godt være lidt hårdt for huden, hvis du ikke har et fuldskæg du lader gro, men derimod barberer det meste af hver eller hver anden dag.

hudpleje-mand

Før barbering – rens huden

Inden du påbegynder din barbering, er det vigtigt at rense huden, så den er helt ren. Hvis huden ikke er helt ren, risikerer du at trække snavs og skidt rundt i ansigtet, hvilket kan medføre indgroede hår, bumser og irriteret hud.

Brug gerne lidt lunkent vand sammen med en mild ansigtsrens når du renser huden, så hudens porer åbnes. Det letter barberingen, da hårene og huden dermed blødgøres.

Under barberingen – brug barberskum eller barbergel

De fleste mænd har nok før eller siden haft en sprayflaske med barberskum i hånden. Det hvide skum sprøjtes ud af flasken og smøres på skægget i ansigtet. Det er et velkendt middel til at barbere sig, men hvis du oplever, at din hud bliver tør, kan det meget vel skyldes dit barberskum.

I stedet for at bruge barberskum kan du derfor med fordel benytte en barbergel, som har en anden og mere gennemsigtig konsistens. Derved får du også nemmere ved at se, hvor, og hvad du barberer.

Nogle mænd vil måske ty til bare at barbere sig i almindeligt varmt vand, men det varme vand udtørrer huden mere, end hvad godt er, og det kan derfor ikke anbefales.

Efter barberingen – fugt din hud

Når du er færdig med barberingen, er det vigtigt at skylle det resterende skum eller gel af ansigtet – med koldt vand! Det kolde vand lukker nemlig din huds porer og er med til at køle og berolige huden efter en omgang med barbermaskinen eller skraberen.

Dup herefter din hud tør, men lad gerne huden være lidt fugtig, når du skal påføre creme eller aftershave. Aftershave er en velkendt klassiker hos de fleste mænd, men mange aftershaves er ofte fyldt med alkohol og parfume, som udtørrer huden, og som dermed kan gøre huden både tør og irriteret.

Hvis du vil undgå dette, kan du med fordel vælge en aftershave uden alkohol og parfume eller en god fugtighedscreme, som et endnu bedre alternativ til at pleje huden efterfølgende. Dermed undgår du tør hud og giver huden en god omgang fugt.