Hvornår skal du bruge anti-age?  

 

Selvom det er de færreste mænd, som tænker over, om der er kommet en rynke mere eller to i løbet af de sidste par år, kan det være en god idé at pleje huden ud fra, hvor gammel du er, og hvad din hud har brug for. Der kan nemlig være stor forskel på, om din hud er ung og spændstig i dine 20’er eller tør og trist i en alder af 50+.

Vi giver dig nogle tips til, hvornår du skal begynde på de forskellige slags cremer, hvis du vil forebygge rynker og holde huden flot.

Når du er i 20’erne

Når du er i dine 20’er, er huden stadig ung og flot, og du har derfor heller ikke det store behov for pleje. Hvis du har været vant til at rense din hud og bruge fugtcreme, kan du sagtens fortsætte med disse trin. Huden har i denne alder mest brug for at blive fugtet igennem, og derfor vil det være tilstrækkeligt at bruge en god fugtighedscreme i ansigtet.

Rens huden grundigt morgen og aften og brug derefter en god og plejende fugtighedscreme morgen og aften. På den måde forebygger du de små linjer, der kan opstå omkring øjnene. Hvis du gerne vil forebygge at få rynker i en senere alder, bør du være opmærksom på at bruge solcreme i ansigtet, da solens stråler kan forårsage store skader og rynker i din hud.

Når du er i 30’erne

Når du er blevet 30 eller derover, er det her, at de første linjer og rynker bliver permanente, og det er derfor også nu, at du skal sætte ind, hvis du gerne vil holde rynkerne for døren.

Der findes efterhånden mange forskellige cremer til mænd, herunder også anti-age cremer og sera, som har en forebyggende virkning mod rynker. På apoteket online finder du rigtig mange forskellige cremer i forskellige prisklasser, så du nemt kan finde en, der passer til dit behov og din hudtype.

Når du er i 30’erne, bør du stadig fortsætte med at rense din hud morgen og aften, for at fjerne urenheder og snavs fra dagens løb. Herefter er det vigtigt, at du vælger en god og fugtende dag- og natcreme og evt. en øjencreme. Vælg gerne en serum og/eller dagcreme med ingredienser som hyaluronsyre, C-vitamin og/eller kollagen. Husk stadig solbeskyttelsen om dagen.

Når du er i 40’erne

Når du rammer de 40 og derover, vil du begynde at se, at huden har mistet noget af sin spændstighed og elasticitet, fordi kroppen mister kollagen med alderen. Der vil derfor også være flere tydelige og permanente rynker omkring øjnene og i panden.

Her skal du begynde at bruge A-vitamin i din hudpleje, som kan være med til at sætte skub i hudens kollagenproduktion. Se derfor efter sera eller cremer med A-vitamin som hovedingrediens. Solbeskyttelsen er stadig et must, hvis du vil have en creme, der aktivt virker mod rynker.

Når du er i 50’erne

I en alder af 50+ vil din hud have mistet meget af dens fylde og spændstighed, og samtidig vil de fleste mænd også opleve, at huden kan blive mere tør. Her bør du være opmærksom på, at din ansigtsrens ikke udtørrer huden. Vælg også gerne meget fugtgivende cremer, som kan holde på fugten i huden.

Her kan du igen fokusere på at bruge produkter med hyaluronsyre, som er fugtgivende. Det kan være nødvendigt at bruge en øjencreme, så du får fugtet dine øjenomgivelser godt igennem også. Igen er det vigtigt, at du bruger en solcreme til at beskytte mod solens stråler. Her kan det være, at du skal vælge én, som giver dig fugt også.