Bekæmp din akne og få mere selvtillid

 

Glad mand med selvtillid uden akne

Der har altid været en tendens til, at mænd var mindre forfængelige end kvinder. Det er der dog ved at blive lavet om på, i takt med at det bliver mere og mere normalt, at også mænd bruger forholdsvist lang tid foran spejlet. LGBT-samfundet er også noget, der gør det mere acceptabelt for mænd at bruge make-up, hvis de har lyst til det.

Fra det rå, maskuline udtryk til feminine metroseksuelle udtryk er der dog stadig et godt stykke vej, og de fleste af unge mænd og voksne mænd er stadig moderat forfængelige og bruger helst ikke for meget tid på hudpleje og deslige. Det kan der dog være god grund til, for bag det maskuline ydre gemmer sig nogle følelser – blandt andet følelsen af selvtillid, eller mangel på samme!

For selvom mænd, som de stadig er flest, helst dyrker det rå og maskuline samt en afslappet tilgang til deres egen skønhedspleje, er eksempelvis problemer med akne alligevel kilde til forringet selvværd. Ved problemer med akne er mænd også mindre tilbøjelige til at søge hjælp hos lægen eller spørge andre til råds. På overfladen rører det dem simpelthen ikke at have akne.

Undersøgelser viser noget andet

Ung mand med uren hudSelvom man som ung mand forsøger at dække over det, er der ingen tvivl om, at akne er et problem for selvværdet. Med ansigtet og måske også ryg, skuldre og bryst fyldt med bumser og filipenser, bliver m
an meget selvbevidst. Den selvbevidsthed kan gå ud over præstationer i ens sociale liv og seksualliv.

Mænd er desuden ikke de værste til at mobbe hinanden – men når det gælder sådan nogle ting som akne, kan det bliver et problem for den enkelte, fordi ens vennegruppe laver sjov med aknen. Man kan godt grine med, men alligevel blive såret. Og så bør man gøre noget ved sit problem – når man har bedt sine venner stoppe med at lave sjov med det.

Ved at komme aknen til livs, kan man få det selvtillidsboost, der er nødvendigt for at man performer lidt bedre. Uanset om det er i skolen eller på arbejdspladsen – med vennerne eller når man forsøger at finde den eneste ene.

Stærk akne er behandlingskrævende

Godt 80 % af alle danskere prøver på et tidspunkt i deres liv at have et akne-lignende udbrud i ansigtet. Det sker for de fleste i teenageårene, men kan også opstå på et senere tidspunkt i livet som følge af hormonelle forandringer eller stresssygdomme. Disse former for akne-udbrud er forbigående og ikke særligt behandlingskrævende.

Kronisk akne er derimod mere behandlingskrævende, og hvis graden af problem er særligt svær, kan det blive nødvendigt med lægeordineret medicin mod aknen. Er aknen så slem, vil det dog også være det værd at få gjort noget professionelt ved det, da den type akne virkelig hæmmer ens selvtillid og udadvendthed.

Er din akne derimod ikke så slem, at den er lægemiddelsbehandlingskrævende, kan du behandle din akne med et middel fra håndkøb. Det kan eksempelvis være fra Basiron, som laver nogle produkter, der indeholder banzoylperoxid, som er et kemisk stof, der bekæmper aknen effektivt. Stoffet er betydeligt stærkere end de almindelige hudprodukter på markedet, som slet ikke kan samme effekt.