Kend din aftershave

 

Som mand har du nok fået at vide, at du bør bruge aftershave efter din barbering. Der findes efterhånden et stort udvalg af forskellige aftershaves til mænd, og derfor kan det måske være svært at finde rundt i, hvilke typer der er gode til dig. Her får du en liste over de forskellige typer af aftershave og deres egenskaber, så du nemmere kan træffe et valg, når du skal ud og købe nyt.

Hvorfor skal du bruge aftershave

En barbering kan være rigtig hård for huden, og derfor er det vigtigt med den rette pleje. Det er netop det, som en aftershave er beregnet til. En aftershave er et produkt, du påfører ansigtet efter barbering for at fugte og berolige huden. I gamle dage kaldte man aftershave for barbersprit, fordi det som regel bestod af en stor mængde alkohol. Alkoholen var med til at desinficere ansigtet for bakterier efter barberingen. Nu om dage har moderne aftershaves mange andre ingredienser, udover alkohol, som eks. parfume og plejende ingredienser.

Aftershave balm

En aftershave balm er et aftershaveprodukt som ofte indeholder ingredienser som eks. glycerin, allantoin og Aloe Vera eller E-vitamin. Alle disse ingredienser er gode til at berolige huden og trænger hurtigt ind. Derfor er denne type også velegnet til sensitiv hud, da en balm kan mindske rødme og irritation efter endt barbering.

De fleste balms er en smule tykkere i konsistensen end aftershave lotions, og indeholder næsten ingen parfume. Enkelte balms indeholder en smule alkohol, men i en langt mindre mængde end eks. en aftershave splash.

Hvis du overvejer, om en balm kan være noget for dig, kan du eks. tage et kig på Australian Bodycare som har udviklet en aftershave balm med Tea Tree Oil. Tea Tree Oil har en antibakteriel virkning på huden, og produktet er derfor godt til at lindre irriteret hud og røde knopper efter barbering.

Aftershave lotion

En aftershave lotion er tyndere end en balm, og består oftest af ingredienser som parfume, glycerin og mineralske olier. Produktet er på sin vis en blanding af både balm og splash, men minder mest om en aftershave splash. Dog indeholder en lotion ikke alkohol og knap så meget parfume. Aftershave lotions er gode til at fugte huden, hvis du har tør hud.

Aftershave splash

Dette er den originale og klassiske udgave af en aftershave, og disse indeholder ofte også alkohol. En aftershave splash er et flydende produkt, som påføres med hænderne i ansigtet efter endt barbering. Udover at indeholde en stor del alkohol, indeholder de fleste splashes også allantoin og glycerin som fugter huden. Endvidere indeholder mange også en del parfume.

Alkoholen fungerer som et antiseptisk middel på huden, hvor det dræber eventuelle bakterier der skulle være kommet, og den er derfor god, hvis du har akne. Har du sensitiv hud, bør du holde dig fra disse typer af aftershaves, da alkoholen kan gøre huden mere stram og give en ubehagelig følelse. Når du benytter en aftershave splash, er det vigtigt, at din hud er ren, og at du lukker dine porer i ansigtet med koldt vand, inden du påfører produktet.

Vælg aftershave ud fra hudtype

En aftershave er et produkt som du enten elsker eller hader. Derfor er det enormt vigtigt at finde den rigtige til dit behov, da det nemt kan ødelægge oplevelsen, hvis du ikke er tilfreds med det, du har valgt.

Valget af din aftershave afhænger selvfølgelig meget af din hudtype, og hvilke egenskaber du ønsker. Har du eks. tør hud, er det en god idé at vælge en aftershave der er tykkere i konsistensen, fordi den kan fugte huden mere. Har du sensitiv hud, er det en fordel at styre udenom produkter med alkohol, da disse kan forværre din hud og udtørre den. Vil du have en meget stærk duft, så du ikke behøver at bruge parfume bagefter, skal du vælge en aftershave splash.