Mandlig model – kikset eller cool?

 

vil du gerne vaere modelDer findes nok en fordom eller to om mandlige modeller – men om det er kikset eller cool at være model, når man er mand, er et spørgsmål om, hvad man gør det til. Man behøver ikke at være helt vildt selvfed for at blive model. Til gengæld er der en række andre krav, som man skal leve op til for at kunne blive model.

Hvis du drømmer om at blive model…

droemmer du om en model kariereFor nogle er det en stor drøm at blive mandlig model. Men der er ikke nogen grund til at gå og fantasere om noget, hvis det aldrig kan blive til virkelighed alligevel. Det første krav, som mange falder i gennem på, er højden. Der er ikke noget i vejen med at være hverken større eller mindre, men for at ramme den ideelle kropsbygning som model, skal man som regel være mellem 182 og 190 cm høj.

Danske mænd er gennemsnitligt 182 cm høje, mens mænd i Indonesien gennemsnitligt er 158 cm høje – en markant forskel, og danske mænd er altså blandt de højeste i på verdensplan. Dermed er der ikke noget at være ked af, hvis man ikke rammer over de 182 cm – man kan sandsynligvis bare ikke blive model i Danmark.

Med mindre du vil være XL-model, hvilket er meget lidt udbredt blandt mænd, skal du også være slank og have en god bygning for at blive model. Det vil sige, at du ikke må være for ranglet. Men har du et fantastisk ansigt og noget lækkert hård, er hverken højde eller drøjde udelukkende faktorer for dine modeldrømme.

Veldrejede mænd med et godt ansigt er dog i høj kurs, så hvis du rammer inden for kategorien slanke mænd mellem 182 og 190 cm, har du en lidt større chance for at udleve modeldrømmen. Den kan også bruges som motivationsfaktor til at holde sig sund undervejs.

Bliv opdaget af et modelbureau

Hvis du kan kigge dig i spejlet og tænke, at her står en flot fyr, og du opfylder kravene til en mandlig model, kan du begynde at overveje at opsøge et modelbureau. Der findes flere forskellige måder at gøre det på – men det er ikke umuligt at blive opdaget, hvis man er god.

Start med at få taget nogle lækre billeder af dig selv. Det kan du enten få en ven til, eller du kan kontakte en fotograf, som tilbyder fotosessions og styling. Nogle modelbureauer tilbyder endda, at man kan få en prøvetime hos dem mod betaling.

Når du har nogle gode billeder, kan du møde op hos et bureau og tage en snak med dem. Det er tusinde gange bedre at møde op personligt end blot at sende en mail. Det kræver nemlig en energisk personlighed og en udadvendthed at blive model – og det viser du ikke ved at sidde hjemme bag skærmen og sende dine billeder rundt til bureauerne.

Bor du i København eller Århus kan du også blive opdaget af et bureau. Når de har tid, kan de nemlig godt finde på at holde udkig på gaden eller til arrangementer. Hvis du har en fed stil, en god kropsbygning og en cool udstråling, kan du opleve at blive kontaktet direkte. Sandsynligheden er dog ikke overvejende, så hvis du drømmer om at blive model, er det mest sikre, at du selv tager kontakt til et bureau.

kikset eller coolKikset eller cool?

Om det er kikset eller cool at blive model, når man er mand, afhænger 100 % af din egen attitude. Der er ikke noget værre end selvoptagede ungkarle, der opfører sig, som om de er bedre end sine venner. Hvis du holder lav profil omkring, skal du nok få dine venners opbakning. Og så gør det sikkert heller ikke noget dårligt for din Tinder-profil, hvis du har et lækkert billede af dig selv.