Vild teknik: Samsung Galaxy S7 og Virtual Reality

 

samsung 7 edge og virtual realityEnhver gadget-nørd har taget stilling til valget mellem Samsung og Apple, som er de eneste reelle udfordrere på markedet for gadgets – ikke blot når det kommer til smartphones, men også inden for ting som smart watches og tablets.

Samsung Galaxy Unpacked 2016

Med det super-hypede event ”Samsung Galaxy Unpacked 2016” (21/2-2016), har Samsung virkelig markeret sig. Eventet blev live streamet på YouTube og Facebook, og blandt andre Facebook-stifter Mark Zuckerberg live-streamede på sin Facebook direkte fra arrangementet. Mere end 3 millioner mennesker fulgte med bag scenen hos Mark Zuckerberg, mens mere end 12,5 millioner mennesker har set med på YouTube.

På konferencen løftede Samsung sløret for deres næste smartphone-topmodel, Samsung Galaxy S7 og S7 Edge, som efterfølger Galaxy S6 og S6 Edge, der udkom i marts 2015. Ud over de nye udgaver af deres topmodeller, kunne de også præsentere et spændende samarbejde med Facebook om Virtual Reality-teknologi.

Fra lille eksportvirksomhed til Virtual Reality

Samsungs historie går helt tilbage til 1938, hvor grundlægger Byung-Chull Lee startede sin virksomhed, hvis navn på koreansk betyder ”tre stjerner”. Den gang var Samsung dog meget lidt lig den globale teknik-mastodont, som vi kender i dag. At det, der startede om en lille eksportvirksomhed, siden skulle blive til en Verdensomspændende markedsgigant inden for forbrugerteknologi, havde man nok ikke forestillet sig i 1938. Ikke desto mindre er det endt sådan.

Nu har Samsung i samarbejde med Facebook og Oculus fremstillet et sæt Virtual Reality-briller, der kan bruges sammen med Samsung Galaxy S7 og S7 Edge. Samsung har leveret teknologien, Oculus hardwaren og Facebook softwaren. Det er med andre ord et interessant samarbejde, som at dømme efter videoen har resulteret i en imponerende gadget.

Samsung Galaxy S7 har det hele

Samsung s7 edgeSkal man tro Samsungs egen præsentation af deres nye flagskibsmodel, har Galaxy S7 det hele – bedre skærm, fantastisk kamera, nye softwarefunktioner, større processor og meget mere. De sammenligner da også billeder taget på en S7 med nogle taget af en iPhone 6S Plus, som er Apples seneste topmodel.

Forudbestiller man den nye telefon, som fås i farverne sort (black onyx), gulv (gold platinum), sølv (silver titanium) og hvid, får man ovenikøbet et sæt Samsung Gear VR-briller med til en værdi af $99 (knap 700 DKK – og ca. 1.200 kr. i danske butikker). Telefonen i sig selv koster 5.700 kr. for S7’eren og 6.500 kr. for Edge-modellen.

Nye funktioner i Samsung Galaxy S7

En af de ting, som Samsung slår på, er, at den nye S7-telefon er støvafvisende og vandtæt. Den har med andre ord en IP68-certificering. Denne feature er dog ikke enestående i smartphone-branchen, hvor Sony længe har praktiseret dette med deres Xperia Z-serie. Det er dog en værdifuld funktion at have i et stykke teknik, da vand har en dødelig effekt på de fleste smartphones.

Derudover har Samsung genindført SD-kortpladsen, som af brugere har været savnet siden de fjernede muligheden for at udvide hukommelsen i Galaxy S6. Ligesom Apples iPhones vil Samsung Galaxy S7 også have en fingeraftrykslæser, hvilket gør det nemmere og hurtigere for brugeren at åbne telefonen, samt en række apps, der også har integreret funktionen.

På Software-siden har Samsung udviklet et nyt tiltag – Samsung Knox, der er Samsungs nye sikkerhedstjeneste, som for brugerne betyder øget sikkerhed omkring deres personlige og følsomme data. Det tyder altså på, at der vil være en mærkbar forskel på en S6’er og dens efterfølger. Det bliver muligt at undersøge sagen som forbruger, når Samsung Galaxy S7 og S7 Edge lander i butikkerne d. 11. marts – den kan allerede nu forudbestilles.

Se Samsungs præsentation af S7

Til at præsentere deres nye topmodel har Samsung stablet et spektakulært show på benene. Om man er Samsung-tilhænger eller ej, så er det en præsentation, der er værd at se for alle.