Spar penge – tag en godkendt taxi hjem fra byen

 

tag en registreret taxi hjem fra byenEt trick til at spare penge er at køre med pirattaxi hjem fra byen om natten. Det er måske mest relevant for unge, der stadig går i byen. Men tricket er yderst risikabelt og kan ende med at koste dig langt dyrere end en konventionel taxi, der er godkendt og registreret.

Ikke gratis at køre med taxa

Det er ganske rigtigt en dyr fornøjelse at blive fragtet hjem midt om natten efter en våd bytur. Alternativet er at gå hele vejen, men ligesom en pirattaxi kan ende med at være en dyr fornøjelse, kan gåturen det også. For selvom vi lever i et relativt fredeligt samfund, er der alligevel grund til at være forsigtig, når man vil gå hjem alene om natten.

Især unge kvinder advares mod at gå alene hjem fra byen – og advarslen mod at tage en pirattaxa hjem går til både unge mænd og kvinder. Weekenderne trækker unge, festglade mennesker i byen, men også folk med skumle motiver tiltrækkes af festlighederne. Her øjner de sig nemlig chancen for at stjæle fra sårbare, berusede mennesker.

For de fleste er det derfor nødvendigt med sikker hjemtransport. Hverken unge kvinder eller mænd kan vide sig sikre i de større byer, når weekendens festligheder tager fat. Unge mænd ender i slåskampe med andre unge mænd, mens de unge kvinder risikerer at blive overfaldet, og det der er værre.

Ulovligt at cykle

det er ulovligt at cykleDet bliver måske ikke håndhævet i nogen særlig grad, fordi politiet som regel har andet at tage sig til. Men det er faktisk ulovligt at cykle i beruset eller anden vis påvirket tilstand. Det er ligeledes ulovligt at hoppe på cyklen, vis man er svækket af træthed eller sygdom – der er dog ikke nogen klare retningslinjer for, hvor grænsen går.

Lovgivningen er dog til for at beskytte borgerne. For det er ikke nødvendigvis kun dig selv, der kommer til skade, hvis du kører galt på cykel i påvirket tilstand. Det kan ligeså godt gå udover dine medtrafikanter, hvis du ikke kører godt.

Derfor er det bedste alternativ at tage en lovlig taxi hjem. Så er du sikker på at blive fragtet på en god og ordentlig måde til din bopæl, og går du sammen med nogle venner om at blive fragtet, kan I spare lidt på regningen. For det er ganske rigtigt dyrt at betale sig til en professionel taxachauffør – og der kan være tossede ventetider på de mest travle festdage.

Pirattaxiernes arbejdsgang

Det er nok muligt at finde en fornuftig pirattaxa, især hvis man kender nogen, der gør det. Men hvis du ikke kender manden eller mændene i bilen, er der en stor risiko for, at du bliver frasnydt dit dankort eller værre.

Står du klokken 3 om natten, og er der ingen taxi i syne, er det fristende at tage imod tilbuddet, når en personbil kører op til dig og tilbyder et billigt lift. Men køreturen bliver næppe helt billig.

En betingelse for at køre med, er at du betaler for at tanke lidt benzin på bilen, når I kører over til en tankstation uden overvågning. Der stiger en af mændene med dig ud og holder øje med, at du rent faktisk tanker det aftalte antal liter på bilen.

Således aflurer han din kode til kortet, og når køreturen fortsætter, får du franarret dit kort, mens du ikke opdager det. Efterfølgende mangler du dit kort, og før du har sovet din rus ud, har din billige køretur hjem fra byen kostet dig en masse ekstra hævninger.