Undgå misfarvede tænder med disse 6 tips

 

Med et flot smil kommer du langt. Det er langt nemmere at imponere kvinderne, hvis dine tænder ikke er gule og misfarvede. Hvis du går og drømmer om at få lidt hvidere tænder igen, og samtidig undgå misfarvninger i fremtiden, så kan du læse med her, hvor du får 6 gode råd til at undgå gule tænder.

Undgå for meget kaffe, te og cola

En af de helt store syndere, når det kommer til misfarvede og gule tænder, er kaffe og te. Hvis du drikker meget kaffe eller cola, kan det være, at du skal begrænse dit indtag, så du undgår alt for gule tænder. Både kaffe, te og cola indeholder nemlig mørke farver som kan misfarve dine tænder.

Hvis du ikke helt er villig til at slippe din trang til cola, kan du vælge at bruge et sugerør, når du drikker. Sugerør gør, at colaen ikke rammer dine tænder i så høj grad, som hvis du drak af flasken eller fra glasset.

Undgå rygning

Rygning er en af de værste ting, du kan udsætte dine tænder for, hvis du gerne vil beholde et hvidt smil. Du har sikkert set flere rygere med meget gule tænder. Det er både nikotinen og tjæren i cigaretterne, der sætter sig på dine tænders emalje og misfarver dem. Så vil du gerne undgå gule tænder, så skal du droppe cigaretterne.

Undgå for mange syreholdige fødevarer

Både juice og citrusfrugter er syreholdige, og derfor medvirkende til at skade emaljen, hvilket medfører misfarvninger. Du bør derfor sørge for at spise disse hurtigt, og skylle munden bagefter, så syren ikke skader dine tænder.

Sørg for en god mundhygiejne

Da det er de færreste af os, der er født med et kridhvidt smil, bør du sørge for at opretholde en god mundhygiejne, hvis du vil passe godt på dine tænder, og undgå misfarvning. Det gør du bedst ved at bruge en ordentlig tandbørste, som eks. dem fra Colgate, som kan fjerne plak og misfarvninger grundigt fra tænderne. Samtidig skal du huske at bruge en tandpasta med fluor, eller benytte en tandpasta som kan gøre dine tænder hvidere. Vær dog opmærksom på, at disse ”whitening” tandpastaer ofte indeholder slibemidler, eller en meget lille koncentration af brintoverilte. Du kan også vælge at bruge en mundskyl som er specielt beregnet til at behandle og forebygge misfarvninger.

Gå regelmæssigt til tandlægen

Hvis du sørger for at få en tandrensning hos din tandlæge jævnligt, kan dette også være med til at forebygge plak og misfarvede tænder. En tandrensning hos tandlægen er grundigere, end når du selv børster tænder, og dermed vil du hurtigt kunne se og mærke en forskel.

Få en tandblegning hos tandlægen

Er dine tænder helt gule og misfarvede? Så er den bedste metode at få bleget dine tænder hos tandlægen.

Der findes et hav af forskellige hjemmebehandlinger som påstår, at det kan gøre dine tænder hvide. Desværre er det bare sådan, at de fleste hjemmeremedier ikke indeholder nok brintoverilte til rent faktisk at kunne gøre en synlig forskel. Du vil derfor ikke være garanteret et hvidere tandsæt. Ydermere er det svært at gennemskue de mange andre ingredienser, producenterne ofte fylder i produkterne, og derfor bør du lade en professionel om arbejdet. Du har mulighed for at få lavet en tandblegning direkte hos tandlægen eller få en blegeskinne fra tandlægen med hjem, hvor du selv styrer, hvor hvide dine tænder skal være.