Maskuline lamper – design til mænd

 

Når snakken går på designerlamper, henledes mange til at tænke på fx den danske designklassiker fra PH – Koglen, som da også stadig er en sikker investering. Men… Udtrykket fra PH-lamper og andre voluminøse lampeskærme er ret feminint.

I nyere tid er der dog sket en bevægelse fra det smukke, imponerende udtryk over mod det simple, rå og elegante udtryk inden for design. Det spartanske udtryk, som meget moderne design har, er mere maskulint og passer bedre ind på herreværelset end tidligere.

Giv dit herreværelse klasse med designerlamper

Afhængigt af, hvad dit herreværelse indeholder, og hvad du laver derinde, er der selvfølgelig forskellige udtryk at ramme. Men man går aldrig galt i byen med en lækker designerlampe – med en lækker lampe signalerer du ikke blot, at du kender moden, men også at du har styr på dine sager.

Det intellektuelle herreværelse

En bogreol med læderindbundne bøger, store, tunge chesterfield møbler, det uundværlige barskab og den helt rigtige designerlampe. Er dit herreværelse dit intellektuelle fristed, hvor børnene og konen er forment adgang, og er værelset det eneste rum i huset, hvor du selv har bestemt ordenen, så er det alfa og omega, at du har en designerlampe, der understreger rummets eksistensberettigelse.

Til det intellektuelle herreværelse kan du vælge at gå to veje: Det rå, mandige look, som vil skabe en klar kontrast og understrege din designmæssige integritet. Eller du kan vælge at føre stilen hele vejen i gennem og anskaffe en moderne fortolkning af en klassisk lampe med stofskærm, fx en Flos bordlampe eller simpelthen finde den perfekte antikke lampe fra en antikvitetsforhandler.

Det spartanske herreværelse

Rene linjer hele vejen rundt med kun få detaljer. Hvis du bor i et moderne hus, hvor proportionerne er holdt simple og plantegningen er meget åben, så skal dit herreværelse nok være spartansk indrettet og følge husets øvrige minimalistiske linjer.

Denne stil er i fuldstændig overensstemmelse med nutidig design, og du vil få nemt ved at finde den perfekte lampe til dit værelse eller kontor. Udvalget er præget af fascinerende design – lamper, der er arkitektoniske mesterværker, som fungerer som små skulpturer i sig selv. Men også helt simple pendeler uden skærm, som fx Norman Copenhagens Amp Pendel, der er absolut minimalistisk og en smule rå i sit udtryk.

Hvis dine kone har bestemt sig for en farve, der skal løbe i gennem huset, kan din lampe på herreværelset være den installation, der opfylder det behov, eller det kan være din egen måde at få farve ind i rummet på, uden du behøver at tænke i pyntepuder, der i øvrigt ikke passer ind i den minimalistiske stil.

Det drengerøvede herreværelse

Er dit herreværelse præget af én ting: Fodboldbordet, der står midt i det hele? Og går du ikke forfærdelig meget op i design og indretning, så er det bedste, du kan gøre, når du skal vælge en designerlampe til dit herreværelse, at holde det klassisk. Vælg noget, der stilmæssigt ikke afviger for meget fra klassisk dansk design, fx en Le Klint.