Sådan føles det, når du er i overgangsalderen

 

Mange forbinder overgangsalderen med kvinder, der har hedeture, men mænd kan altså også godt komme i overgangsalderen. Særligt mænd i 50 års alderen oplever nemlig også nogle kropslige symptomer, der minder meget om de symptomer på overgangsalderen, som kvinder oplever.

Overgangsalderen hos mænd skyldes, at testosteronet i kroppen falder, og det påvirker rigtig mange mænd, og giver en masse mindre heldige kropslige symptomer. Bliv klogere i denne artikel.

Symptomer på overgangsalder

Mange mænd oplever de første symptomer på overgangsalderen, når de når 50 år. De oplever, at kroppen føles forandret. Nogle begynder at blive irritable og gå mere ind i sig selv, mens andre trækker sig fra alle former for socialt samvær.

Mænds produktion af testosteron falder nemlig en del i den periode. Den faldende mængde af testosteron kan medføre kropslige forandringer hos mændene. Det kan blandt andet være, at muskelmassen bliver mindre, fedtfordelingen og behåringen ændres og måske at huden bliver tyndere, mere gennemsigtig og tør.

De kropslige forandringer kan for nogle mænd, være en hård nød at knække. De føler, at de bliver ældre, og det kan gå udover deres psykiske stabilitet.

De mest almindelige symptomer der forekommer hos mænd i overgangsalderen er:

  • Træthed
  • Nedsat sexlyst
  • Depression
  • Impotens
  • Nedsat muskelmasse
  • Forandringer i væremåde
  • Mere fedt på kroppen

Få livsglæden tilbage

Mange mænd oplever, at livskvaliteten forringes, når de går i overgangsalderen. Der findes dog gode råd til, hvordan man bevarer livsglæden.

Det betyder meget, at man kroppen er sund og i balance. Derfor kan en sundere livsstil med både motion og varierende kost være med til at få selvtilliden og livsglæden tilbage. Selvom man føler sig træt og sløv, er det altså vigtigt at komme i gang med at motionere og droppe sine usunde vaner som alkohol, rygning eller usund mad.

Der findes dog også nogle mænd, som har så stort et fald i testosteron, at de behøver behandling. For dem er det ikke nok kun at spise sundt og dyrke motion. Man kan nemlig som mand modtage testosteron behandling. Gennem behandlingen får man tilskud af testosteron gennem tabletter, injektioner eller hudplastre.

Det hører til sjældenhederne, at mænd har behov for testosteron tilskud, når de har nået overgangsalderen. Ofte kan det hele klares ved at omlægge sin livsstil.

Spørg på apoteket

Hvis du er en mand i 50 års alderen, og oplever nogle af de symptomer, der er nævnt i artiklen, kan det sagtens være, at du har nået overgangsalderen. Selvom du føler, at du lever sundt, kan det sagtens være små justeringer i hverdagen, der kan være med til at udbedre symptomerne og forbedre livskvaliteten, men det kræver noget vejledning.

Det kan være en god idé at henvende sig hos sin læge eller på apoteket. De vil kunne hjælpe med gode råd og vejledning, når det kommer til overgangsalderen, og de vil kunne finde frem til helt rigtige behandling til dig.

Hvis du bor i Aarhus, kan du henvende dig på et apotek i Aarhus C, der kan være med til give gode råd og vejlede. De vil også kunne vurdere, hvorvidt en behandling med testosteron tilskud er nødvendigt i netop din situation.