5 uundværlige gadgets til bilen

 

5 uundvaerlige gadgets til bilenSelvom du ikke har råd til at købe drømmebilen, hvor alt er inkluderet, kan du for rimeligt få penge købe gadgets, der pimper din bil og gør den smartere. Vi har samlet nogle gadgets, som hurtigt bliver uundværlige i bilen.

Mobilholder til forruden

Det er kun en ubetydelig andel af nutidige smartphones, der ikke indeholder en GPS-app. Derfor bruger flere og flere af os vores mobiltelefoner til at finde vej, når vi er ude på længere køreture eller besøger en ny by. Dermed er de traditionelle GPS’er ved at blive skubbet af banen, og et nyt behov er opstået:

Det er ikke nogen ny opfindelse, men vi kan ikke udelade mobilholderen til forruden fra denne liste. Den er uundværlig for enhver, der af og til kører på ukendte veje – og hvem, der har bil, gør ikke det en gang i mellem?

Der fås mange forskellige mobilholdere til biler, og du finder næppe en smartphone, der ikke har en dedikeret mobilholder til bilen – fx en helt specifik ”mobilholder til iPhone 5 plus” osv. Hos MAN Magazine foretrækker vi dog universelle mobilholdere, for så er man ligesom helgarderet.

minikoeleskab til bilenMinikøleskab

Det er måske ikke konens behov at have et minikøleskab i bilen, for det er ikke ligefrem nogen pyntegenstand. Men det er uomtvisteligt en smart gadget, der kan meget mere end at køle øl, som man jo i øvrigt alligevel ikke må drikkes i forbindelse med kørsel.

Kører man mange lange ture eller nyder at tage på udflugt med familien, kan et minikøleskab med tilslutning til bilens 12V strømforsyning være et uundværligt stykke ekstraudstyr. Så er der kolde drikkevarer og madpakker til turen, fremfor dyr mad fra motorvejscafeteriaerne og flaskevand med end højere literpris end benzin.

12V USB-oplader

USB-opladere til bilen er heller ikke nogen ny opfindelse. Men som regel har man bare en enkelt oplader – og en relativt ny opfindelse er splitteren, der gør 12V USB-stikket til to USB-porte, hvor man kan tilslutte to USB-ledninger på én gang. Så er der plads til både dig og konens oplader, og det er altså uundværligt på lange ture, især kør-selv-ferier, hvor telefonen bliver brugt flittigt fra passagersædet eller som GPS.

Jackstik FM transmitter

jackstik transmitterDet er ikke alle bilradioer, der kan afspille telefonens egen spilleliste – og nogle gange får man bare nok af at høre reklamer i radioen, som kun bliver afbrudt af få, lejlighedsvise musiknumre, der tilmed gerne forstyrres eller stoppes midt i det hele af den ivrige radiovært, der vil have taletid.

For dem, hvor man ikke kan slutte sin smartphone til bilens højtalere gennem radioen, er en FM transmitter et billigt og genialt alternativ til en ny radio – for musik skal der til. En FM transmitter opretter et lokal FM-signal, som en FM radio kan modtage.

Det vil sige, at man sætter FM transmitteren til sin telefon via jackstikket, og så opretter den et signal på en bestemt bølgelængde, som man indstiller bilens FM radio til at modtage (fx 101.5) – så afspiller radioen simpelthen musik direkte fra telefonen. Det er altså genialt, og det kræver ikke nogen særlig app på telefonen. Den kan også bruges til en MP3-afspiller eller lignende.

Anti slip mat

En anti slip mat er en lille klistret ”måtte”, som man kan sætte ting fast på, således at de ikke falder ned. Den kan bruges på mange forskellige måder i bilen og derhjemme.

Man kan fx lægge sin anti slip mat på bilens instrumentbræt og trykke den fast – her på kan man så ligge sine solbriller, telefon eller husnøgler og trykke dem let fast, så glider de ingen vejene, og man kan nemt få fat på dem.

Anti slip måtten mister sin klæbende effekt efter nogle uger, men så skal den bare skylles af under lunkent vand og lufttørre – så virker den igen med en overraskende god klæbeevne.