Vildt design – svævende bonsaitræer

 

vidt design - air bonzaiDer kommer mange vilde ting fra Japan – og svævende bonsaitræer er bare sidste nye skud på stammen. Vi tager her et kig på de svævende bonsaitræer fra Japan, som godt kan gå hen og blive et fænomen.

En succesfuld kickstarter-kampagne

Firmaet bag denne geniale idé hedder Air Bonsai og er lokaliseret i det sydvestlige Japan, hvor to unge mænd med enorm respekt for naturen har brugt det meste af 2015 på at udvikle og tilrettelægge deres idé, som er mundet ud i denne flotte kickstarter-kampagne.

Kampagnen har i skrivende stund indbragt støtte på vilde $450.000 dollars, svarende til godt 3 millioner danske kroner. Deres mål var at samle $80.000 kr., så det kan vist kun kaldes en stor succes. Af hensyn til lovmæssige problemstillinger, kan kampagnen dog kun støttes fra USA og Japan.

Idéen bag Air Bonsai

air bonzaiDe to unge mænd, Hikaru Hoshi og Masanori Imayoshi, er store naturelskere, og de mener, at Air Bonsai afbilleder Jorden, og at vi alle er en del af vores planet og i fællesskab skal passe på den og værne om det smukke i naturen.

Air Bonsai bliver produceret på øren Kyushu, hvor naturen og klimaet skaber de ideelle betingelser for produktionen af de svævende bonsaitræer. I Japan betragter man dem som små ønskestjerner, og visionen er, at hver eneste svævende bonsaitræ er unik og dyrkes som en stjerne.

Afstikkerne til hver enkelt bonsaitræ bliver håndplukket i naturen omkring produktionen, og der er flere forskellige typer af træer, som man kan få med. Japan har dog lovmæssige forhindringer, og derfor kan de ægte japanske træer ikke leveres uden for landet, men de er ved at lave en aftale med gardenerier i USA, som kan levere stiklingerne til de amerikanske købere. Resten af Verden må vente.

Mange forskellige versioner

Der kommer ikke til at blive produceret to ens Air Bonsaitræer, da hele produktionen foregår ved håndkraft. Sættene består af en keramikpotte, en kraftig magnet tilsluttet strøm (energibase), og en mosbund med en kraftig magnet.

Der kan også tilkøbes en lavastensskål, som kan indeholde mosset. Dertil kommer en ”one of a kind” flad pude, som er sekskantet, og som skal bruges til at sætte potten med magneten ovenpå. Det hele bliver leveret i en flot træboks med det indhold, man har valgt.

Alt i alt får man helt unikt stykke design ud af det, og det finurlige er, at man selv skal gro sit bonsaitræ, så det er ikke et stereotypt masseproduceret bonsaitræ, men ens personlige plante.

Det ultimative mandige design

pynt på et ceo kontorElegance og potteplanter plejer ikke at være to ord, der beskriver mandigt design. Men disse svævende bonsaitræer kommer uden tvivl til at pryde mange mandekontorer rundt om i verden. Det er så blæret og fascinerende, at det hører til en hver CEO’s kontor.

Tilmed er Air Bonsai potteplanterne heller ikke billige at købe. Det grundlæggende sæt koster $200 på kickstarter, altså godt 1.300 danske kr., hvilket er en rimelig dyr potteplante. Skal man have noget lidt federe end det grundlæggende sæt, ryger prisen helt op imod 1,000 kr., altså i omegnen af 6.900 danske kroner. Det må siges at være et kostbart stykke design.

Men wow-faktoren er der 100 %, og disse bonsaitræer skal nok vinde indpas på kontoret og smagfulde hjem rundt om i Verden, når Air Bonsai har leveret de Kickstarter-produkter, der i første omgang skal produceres til levering i august 2016.