Teamudvikling med familien og vennerne

 

teambulding med vennerneDer er ikke noget, der forener og splitter folk, som sport. Fodbold er måske den sport, hvor splittelsen er størst mellem konkurrerende klubber – men også den, hvor fællesskabet er størst inden for den samme klub. Det er evnen til at samle folk, der gør holdsport fantastisk til teamudvikling.

I det moderne samfund er der ikke noget buzz word som team building og coaching. Men hvis man kan se i gennem de lidt for klistrede begreber, så er der fornuft at finde, når man læser om sagen og lader de værste buzz words stå tilbage.

Teamudvikling – jotak, det har vi hørt før

To hjerner tænker bedre end en – en for alle, alle for en – i fællesskab kan vi løfte – klichéer er der nok af. Men når det kommer til stykket, kan man ikke fuldstændig afvise den enorme mængde forskning, der underbygger disse floskler. Et velsammensat team performer bedre end individet og grupper, der ikke operer som teams.

Jotak, men hvad skal JEG bruge det til? – Måske sidder du med denne tanke lige nu. Men teambuilding hører ikke kun til på arbejdspladser og i studierelationer. Teamudvikling kan også hjælpe din vennekreds eller din familie til et bedre sammenhold.

De relationer, vi danner i vores voksne år eller har fra ungdommen, varer gerne hele livet, og det har en enorm betydning for vores livskvalitet, hvis vi har nogle gode relationer. Livet er nemlig andet end arbejde og hverdagsrutiner, og det er alt det, vi oplever derudover, der ændrer tingene fra ”fine” til ”gode”.

Teamudvikling på drengerøvsturen

raceing gokartI nogle vennekredse kommer det helt naturligt, når drengene samles til laser tag, paint ball eller gokart – den oplevelse, man samles om fungerer som en udvikling af teamet. Venner bliver til et team, og det styrker relationer i mellem teammedlemmerne. Når ens vennekreds fungerer som et team, opbygger man venskaber for livet – og man oparbejder loyalitet og tillid venner i mellem.

Stærke relationer er guld værd på den lange bane – Livet er meget sjovere, hvis man har nogle gode venner at dele livets store oplevelser med. Ved at mødes regelmæssigt til holdsport og team-lege, kan man gøre sin vennekreds til sit team.

Teambuilding med familien

Har du nogensinde overvejet, om dit forhold til din kæreste eller kone kan blive mere tæt? Mange aktive unge laver anderledes ting med deres kærester – det kunne fx være bjergbestigning med kæresten i sabbatåret. Den slags skaber stærke bånd, og det lægger grundlaget for et rigtig godt forhold.

Men når hverdagen først er indtruffet, og det hele går op i spegepølsemadder og puttetider, kan de oplevelser man fik for livet i sit sabbatår efter gymnasiet godt virke som en parallelverden. Ved at tage på dedikerede aktive ferier med familien, kan man opnå at blive et team med sin familie eller kone.

Der findes mange steder i landet, hvor man kan lave teamudviklende aktiviteter. Det er ikke kun for firmaer, der for nylig har fået en coach, det der teambuilding. Tag for eksempel på GPS skattejagt med familien. Det er både sjovt for forældre og børnene. Ved at komme ud i naturen sammen og samarbejde om problemløsninger, bliver hverdagenes problemer mindre anstrengende.

Sportsgrene der egner sig til teamudvikling

gps skattejagtDet lyder måske ikke helt dumt der der teambuilding alligevel – men hvilke sportsgrene egner sig til det? En god huskeregel er, at det skal være noget, der styrker gruppesammenholdet, fordi man er nødt til at samarbejde for at ”vinde”. Hvis man kan komme til at konkurrere imod et andet hold, er den slags konkurrence fantastisk god til at samle folk og skabe en fællesskabsfølelse.

Derimod er en sport som tennis ikke god – selvom man tit ser, at ægtepar går til tennis eller badminton sammen, er indbyrdes konkurrence ikke god for teamudviklingen. Det er træls at være den part, der taber stort hver gang. Hvis det er double imod et andet vennepar, kan det godt virke – men man risikerer at den ene bliver sur på den anden, når den ene part spiller dårligere end den anden.

Det bedste er, hvis den sport eller udfordring, man har fået, har en grad af taktik – hvor man skal samarbejde, lægge en plan og varetage forskellige funktioner. På den måde supplerer man hinanden, hvilket er med til at underbygge vigtigheden af, at begge parter er engageret i at nå målet.

Med andre ord: Måske styrker det ægteskabet mere at tage på GPS skattejagt sammen, i stedet for at forsøge at fremtvinge romantik med dyre middage og overflødige gaver. Så tag din kæreste i hånden og dyrk en teamudviklende sport. Eller gør det med dine venner og få styrket jeres relationer.