iPhonens fødselsdag – Stormende udvikling

 

iphones fødselsdagDen 9/1 rundede iPhonen 9 år. Det var grundlæggeren Steve Jobs der introducerede os for iPhonen den 9/1 2007. Det var på konferencen i San Fransisco Steve Jobs viste iPhonen frem for første gang. Denne smartphone blev en verdens sensation.

Den lille telefon hed ”iPhone 1” eller ”The iPhone”, og som noget nyt havde den kun en enkelt lille knap. Denne telefon havde egenskaber som computer, kamera og telefon – bare i en lille telefon.

Telefonen var smart, og blev præsenteret som mirakel telefonen, idet den havde så mange fantastiske egenskaber, som ikke var set på samme måde før. Den blev ført frem i lyset på den bedste appel måde, som en lille genstand, der kunne ændre verden for os.

Det var dog ikke alle der troede på, at Steve Jobs nye mobilteknologi kunne ændre verden, så det kom virkelig bag på dem, da iPhonen stormede frem og indtog det halve af mobilmarkedet. iPhonen blev ligeså magtfuld og dominerende, som Steve Jobs så pænt havde udmeldt. Det var dog ikke den første model, der tog verden med storm.

Dagens teknologi

dagens teknologi. apple watchI dag er der ikke ret mange, der kan forestille sig en hverdag uden smartphones. Vi er blevet afhængige af teknologien, internettet og ikke mindst alle de fede funktioner de nye telefoner har i dag. I dag skal en smartphone være hurtig både styresystem og internet. Den skal kunne rumme en masse apps, billeder, musik osv.

Det var dog ikke tilfældet for den første iPhone, men det er heldigvis blevet meget bedre den dag i dag, hvor iPhone er et førende brands inden for mobileteknologi.

Appel er en virksomhed i stor fremgang, og producere mere end bare smartphones. Appel producere også fjernsyn, mac-computer, skærme, tablets og er også begyndt at lave ure, som kan samarbejde med telefonerne.

En stormende udvikling

no wifiDer er enorme forskelle på den først lancerede iPhone 1 og den sidst nye iPhone 6s. Den første iPhone kørte på styresystemet iOS X. Et styresystem som understøttede meget få elementer, nemlig Visual Voicemail, HTML, YouYube, E-mail og multi-touch funktioner. Der var ikke mulighed for apps, MMS’er, kopier og indsæt og heller ikke WiFi.

Prisen på iPhone 1 ligger, af gode grunde, ikke langt fra prisen på en iPhone 6s i dag. Den første iPhone kostede 4.100 kr., men du kunne kun købe den i USA. I dag koster den nyeste iPhone 6s omkring 5.800 kr.

Der er dog ingen tvivl om, at det er markedet som har udviklet sig med tiden. Der er kommet flere udbydere på smartphones, og selvom appel telefoner ligger i den dyreste ende følger de andre brands også godt med.

Den første iPhone der kunne købes i Danmark, var nummer 3 i rækken og hed iPhone 3g. Den kom til Danmark allerede året efter den første præsentation af Appels iPhones, i år 2008. Siden hen har der været flere modeller under samme tal – og i dag er de allerede i gang med iPhone 7.

iPhone 7 kommer med et nyt og tyndere design, nye forbedringer – især med processoren også bliver den en smule mindre i højde og bredde i forhold til iPhone 6s’eren. Dog er der ingen ændringer på skærmen størrelse. Den kommer blot til at gå længere ud til kanterne.

Den nye iPhone udkommer til efteråret. Glæd jer til endnu et nyt gadgets.