Huskelisten til dig, der skal flytte

 

familie flytterEr du ved at sælge din bolig og dermed skal flytte til en anden bolig, eller måske anden kommune, så er der flere ting, du skal huske på. Mange ting kan nemt glippe i en travl hverdag, og skal du samtidig flytte, kan du hurtigt misse nogle vigtige ting.

Hvis du har din bolig til salg, er der selv sagt mange ting, du skal gøre og huske, inden du kan komme videre med din flytning. Det gælder bl.a. om at få den rette ejendomsmægler, få styr på tilstandsrapport, energimærke og alle andre vigtige dokumenter. Vælger du at flytte, inden din bolig er solgt, bør du være opmærksom på, hvor meget det vil koste dig med to udgifter til bolig m.m.

Hvad enten du flytter før eller efter boligen er solgt, kan du blive inspireret af nedenstående liste, når du flytter.

Skift din adresse

Det giver nok lidt sig selv, at du skal skifte din adresse, når du flytter. Det er heldigvis blevet meget nemt at skifte adresse, da dette kan gøres digitalt. Når adressen og flytningen er registreret, bør du ligeledes huske at melde din adresse ændring til de selskaber, der har brug for at vide det. Det kan eks. være dit elselskab, tandlæge, læge osv. Ikke alle får din adresse fra folkeregistret, og derfor skal du være opmærksom på, at de har den nye adresse.

Tænkt over transporten til flytningen

Hvis du ikke lige har en masse venner, der brænder for at hjælpe med flytningen i bytte for pizza og øl, så skal du måske overveje, hvordan du flytter bedst muligt. Skal du have et flyttefirma til at transportere og pakke dine ting sammen? Eller vil du selv stå for det hele og blot leje en trailer? Uanset hvad du vil, bør du sikre dig, at det kan lade sig gøre. Det betyder at leje en trailer eller et flyttefirma i god tid, så du ikke står i sidste øjeblik og ikke har overblik over dine ting.

Aflæs forbruget

Det kan måske variere alt efter om du bor i leje- eller ejerbolig, men som udgangspunkt skal du altid aflæse dit forbrug af el, vand, gas osv., inden du flytter. Disse tal skal videregives til de respektive forsyningsselskaber.

Husk navn på postkassen

Når du endelig er flyttet, bør du som det første sætte navn på postkassen. Dermed er du sikker på, at posten kan finde frem til dig. Og det er ret væsentligt, når du eks. skal modtage nyt sundhedskort med posten.

Skift læge, hvis du flytter langt væk

Hvis du flytter til en anden del af byen, en ny kommune eller sågar en ny landsdel, er du i mange tilfælde nødt til at skifte læge. Flytter du langt væk, er der ikke megen idé i at have en læge, du ikke lige kan komme til at se akut, hvis det bliver nødvendigt. Derfor giver det god mening at skifte læge, hvis du flytter længere væk fra din nuværende. Gør du det i forbindelse med din flytning vil det være gratis for dig at skifte. Alternativt koster det dig penge. At skifte læge.

Gør rent i boligen

kvinde vasker gulv Har du lyst til at flytte ind i en beskidt bolig? Nej, vel? Så ved du måske også nok, at det er en ret god idé selv at gøre rent, inden du fraflytter din lejlighed eller bolig. På den måde sikrer du den bedste overgang fra dig til den nye lejer/boligejer.

Tjek dine forsikringer

Er du flyttet i ejerbolig fra en lejlighed, bør du tage et kig på dine forsikringer. I mange tilfælde skal de justeres, nu hvor du er husejer og måske har en større bolig med flere møbler mv. Sørg derfor for at tjekke op på, om du har den rette dækning ved dit forsikringsselskab.