Gode grunde til at få en tilstandsrapport

 

tilstandsrapport for husSom boligsælger kan det være en særdeles god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport, hvis du gerne vil have solgt din bolig hurtigt. Men selvom det er en god idé i sådanne situationer, er en tilstandsrapport også en god ting i mange andre sammenhænge.

Hvis du vil vide mere om, hvorfor en tilstandsrapport er god at få udarbejdet, så læs med her, hvor du får 4 gode grunde til at få udarbejdet en tilstandsrapport.

En tilstandsrapport hjælper med hurtigt boligsalg

Som nævnt ovenfor, så kan en tilstandsrapport være fornuftig, hvis du overvejer at sælge din bolig. Det kan det, fordi de fleste købere gerne vil kende til boligens tilstand, og være sikre på, at det de køber er i orden. Med en tilstandsrapport i hånden kan køber se, hvordan tilstanden på boligen er, og hvad der evt. er behov for at blive lavet. Får du samtidig udarbejdet tilstandsrapporten med det samme, når du sætter boligen til salg, kan du komme endnu hurtigere igennem et boligsalg, da du dermed slipper for leveringstid på rapporten, når køber er klar til at slå til.

En tilstandsrapport giver dig overblik over tilstanden på din bolig

Formålet med en tilstandsrapport er at give dig som boligejer et overblik over din boligs nuværende tilstand. Rapporten dækker over mange elementer, og er udarbejdet af en professionel og uvildig bygningssagkyndig, som har erfaring med gennemgang af boliger. I rapporten får du derfor klar besked om din boligs tilstand, herunder om boligen trænger til reparationer eller lign. Med dette overblik kan du få ro i maven over at vide, hvad der evt. skal laves på boligen.

En tilstandsrapport giver dig tryghed

Hvis du har boet i din bolig i flere år, kan det tænkes, at der er enkelte eller flere elementer, som kunne trænge til reparation eller opfriskning. Det kan være svært at vide, hvor der evt. skal laves reparationer, og derfor kan du med en tilstandsrapport få lavet de ting, der ikke er i orden ved boligen. Det giver dig en større tryghed at vide, at boligen er i orden, så du kan sove bedre om natten.

Vælg altid en uvildig bygningssagkyndig

bygningssagkyndigDer er mange virksomheder og bygningssagkyndige, som udarbejder tilstandsrapporter. Skal du være sikker på, at alt er i orden og udført korrekt, bør du vælge en uvildig bygningssagkyndig. Med en uvildig bygningssagkyndig menes en bygningssagkyndig, som ikke har nogen interesse i, om din bolig er i dårlig stand eller ej. På den måde kan du være sikker på at få et objektivt syn på boligen. Det kan være en stor fordel både i en eventuel bolighandel, så køber ved, hvad de går ind til, men også hvis du blot ønsker at få klar besked om boligens tilstand og føle dig sikker i dit eget hjem, uden at taget pludselig er utæt eller lign.

Når du bestiller en tilstandsrapport, vil du ofte også kunne købe energimærkningsrapport og andre rapporter med i købet, så det bliver billigere. Bestiller du denne pakke, er du godt dækket ind, hvis du skal sælge din bolig. Vær dog opmærksom på, at rapporten ikke gælder ret lang tid, og du derfor skal have lavet en ny, hvis der går længe inden boligen bliver solgt.