Dette skal du være opmærksom på, inden du sælger

 

hus til salgEt boligsalg er ikke en nem beslutning, og der kan være mange årsager til, at du overvejer at sælge din bolig. Det er heller ikke en nem beslutning at tage stilling til, om hvorvidt du skal sælge din bolig selv eller benytte dig af en ejendomsmægler.

Vælger du at få en ejendomsmægler til at gøre arbejdet, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du går videre med aftalen.

I denne artikel kan du læse om, hvad du bør tjekke op på, inden du indgår en aftale med en eventuel ejendomsmægler.

Forventninger

Inden du sætter din bolig til salg, kan det være en god idé at afstemme dine forventninger til boligsalget med ejendomsmægleren og/eller dig selv. Det er ikke sikkert, at du kan få den pris for boligen, som du ønsker. Eller måske tager det længere tid at få solgt boligen. Derfor bør du gøre op med dig selv, om det er vigtigt, at du får den pris du ønsker, eller om dit behov for at få boligen solgt hurtigt er vigtigst. Hvad end du vælger, skal du tage en snak med din ejendomsmægler om valget, så de er orienteret også. Det samme gælder, hvis du har andre forventninger til boligsalget gennem ejendomsmægleren.

Leveringstid på rapporter

Uanset om du vælger en ejendomsmægler, eller du får lyst til at sælge din bolig selv, så skal du have dokumenterne i orden. Det drejer sig bl.a. om tilstandsrapport, elinstallationsrapport, energimærkning og lign. dokumenter. Disse dokumenter er nødvendige for dig, hvis du skal sælge din bolig, og derfor skal du være opmærksom på, om der er lang leveringstid på disse. En lang leveringstid på de forskellige rapporter/dokumenter kan nemlig påvirke boligsalget, da de interesserede købere ikke kan få en tilstandsrapport med det samme. Derfor skal du eller ejendomsmægleren sørge for at have disse klar med det samme, du er klar til at sælge.

Gennemgå din aftale grundigt

At få en ejendomsmægler til at sælge sin bolig er ikke billigt. Derfor er det yderst vigtigt, at du gennemgår den aftale, du laver med ejendomsmægleren særdeles grundigt. På den måde er du sikker på, at du ved, hvad du skriver under på, og at I er enige om de forskellige vilkår, der er nedskrevet i aftalen. Du sikrer dig dermed, at alle parter er indforståede med de nedskrevne betingelser i aftalen.

Hvor skal boligen sættes til salg?

hus til salg på nettetNår en bolig skal sættes til salg, kan dette gøres på mange måder. Der findes mange måder at markedsføre din bolig på, og det er helt op til dig at beslutte, hvor boligen skal annonceres. Det er dog stadig en god idé at tage en snak med ejendomsmægleren om, hvor der er bedst at annoncere lige præcis din bolig. Er det på de sociale medier, hvor de unge børnefamilier er? Eller er det i højere grad i trykte medier, som henvender sig mere til den ældre generation? Du bør sætte din bolig til salg på den platform, som giver mest mening, ift. hvilken målgruppe boligen henvender sig til. Her kan du igen drøfte med ejendomsmægleren om, hvad der fungerer bedst for dig.