Kom nemmere igennem din mandeinfluenza

 

mandeinfluenza

Det er hårdt at være mand, når influenza-virussen rammer, for selvom influenza er slemt, er mandeinfluenza endnu værre. Af kvinder bliver mænd ofte beskyldt for at klynke, når de er syge, men et studie viser, at mandeinfluenza rent faktisk eksisterer, idet mænd er mere modtagelige overfor infektioner og vira, end kvinder er. Det betyder, at symptomerne er værre hos mænd end hos kvinder, når de rammes af eksempelvis en influenza-virus.

Om dette er sandt, eller om der er andre faktorer, der spiller ind er svært at svare på. Uanset hvad, kan de fleste nok blive enige om, at det som mand er slemt at være syg og influenzaramt.

Vinter er sæson for både influenza og forkølelse. Derfor får du her gode råd til, hvordan du kommer igennem din sygdom bedst muligt.

Forkølelse og influenza

Hvis du er ramt af influenza, vil du typisk opleve at have pludselig høj feber, hovedpine, ømme muskler og led, hæshed og tør hoste. Ved influenza er det meget normalt at være syg i omkring 1 uge. Du kan dog stadig opleve træthed 1-2 uger efter, du er blevet rask.

Forkølelse er ligesom influenza en virussygdom. En forkølelse varer dog typisk kun 1-3 dage, og sygdomsperioden er derfor væsentligt kortere end ved influenza. Er du blevet ramt af forkølelse, vil du opleve at få symptomer som let feber, tilstoppet næse og hoste.

Uanset om det er en reel influenza eller blot en forkølelse, der har ramt dig, er der nogle ting du kan gøre for at mindske symptomerne og komme bedre igennem sygdomsperioden.

Sådan dæmper du influenzasymptomer

Er du ramt af influenza, er det først og fremmest vigtigt, at du drikker rigeligt med væske, da du mister væske ved høj feber. Derudover er det en god idé at opholde sig i et køligt rum og være let påklædt, når du har høj feber, for at feberen kan falde. Ved feber, hovedpine og ømme muskler kan det desuden være nyttigt at tage smertestillende, der virker både smertelindrende og febernedsættende.

Når du har influenza, er der stor risiko for, at du kan smitte andre, og du bør derfor blive hjemme, indtil feberen er forsvundet.

midler-mod-forkoelelse-og-influenza

Sådan dæmper du forkølelsessymptomer

Er du ramt af forkølelse, er der flere ting du kan gøre for at dæmpe symptomerne. Til halsen kan te med honning, halspastiller, hostesaft og sugetabletter være rigtig gode til både at lindre den ømme hals og mindske hoste.

Ved forkølelse er det en god idé altid at have kleenex på sig og håndsprit, så du ikke smitter andre, selvom du ikke har mulighed for at få vasket fingre. Derudover kan næsespray eller næsedråber lindre den tilstoppede næse og give luft til næsen igen. Har du feber, er det en god idé at blive hjemme under dynen. Her kan du desuden vælge at tage smertestillende, der virker febernedsættende.

Bestil dine apoteksvarer online

Når man er syg, har man ikke det store overskud, og man er derfor ofte træt og uoplagt. Derfor er det også rart, at du kan bestille alle ovenstående midler til at dæmpe dine influenza- eller forkølelsessymptomer nemt og hurtigt fra et apotek online.

På den måde behøver du ikke stige ud af sengen for at gå ned på apoteket, men kan bestille alle dine apoteksvarer direkte hjem til dig selv hjemmefra. Dermed kan du ligge under dynen derhjemme og fokusere på at blive rask.