HR systemer er også for mindre virksomheder

 

HR i mindre virksomheder

Som selvstændig erhvervsdrivende har man mange bolde i luften – særligt i mindre virksomheder. Er du den eneste i virksomheden, har du måske en idé om, at du godt kan håndtere både regnskaber, markedsføring, salg og evt. pakning af ordre. Afhængigt af størrelsen på virksomheden har du måske tiden til at håndtere det hele – og oven i købet også sætte dig ind i, hvordan de forskellige opgaver løses.

I takt med at virksomheden vokser, vil du opleve, at du bliver mere presset på tiden, og der kan være behov for at ansætte din første medarbejder – eller medarbejdere. Det er stadig vigtigt, at du kan bevare overblikket over både virksomhed og medarbejdere, men du vil få frigivet noget tid, som du kan bruge på det, der er vigtigt for virksomheden.

Invester i holdbare løsninger

Pengene er måske små i virksomheden, og derfor holder mange også godt på pengene. Dog er det vigtigt at overveje, om virksomheden kan få gavn af at investere i forskellige systemer, som kan understøtte virksomheden og evt. automatisere nogle processer. Det kan eksempelvis være et HR system, en integration mellem webshop og regnskabsprogram, eller automatisering af eftersalgsprocesserne.

Selvom det kan være en omkostning her og nu, bør du se langsigtet på din investering. En integration mellem webshop og regnskabsprogram kan automatisere processen med at holde regnskabet ajour. Et HR system kan skabe et overblik over medarbejderne og deres kompetencer, eller rekrutteringsprocessen for fremtidige medarbejdere kan i højere grad effektiviseres eller til dels automatiseres. HR systemet vil også kunne sikre, at opbevaringen af medarbejderdata sker i overensstemmelse med persondataforordningen (GDPR).

Hvad kan et HR system gøre for din virksomhed?

Medarbejderdatabase

Der findes mange forskellige HR systemer, som kan bruges til mange forskellige typer opgaver. Først og fremmest bygger et HR system på en medarbejderdatabase, da det jo netop er medarbejderne, der er omdrejningspunktet i et HR system.

Det behøver ikke kun være i forbindelse med fastansatte medarbejdere, at du kan få gavn af et HR system. Har du freelancere tilknyttet, kan du hurtigt danne dig et overblik over alle de tilknyttede freelancere og deres kompetencer – og på den måde vil du hurtigt kunne uddele opgaver til den med de rette kompetencer.

Mange HR systemer bygger i dag på moduler, som kan til- og fravælges. Dermed kan man som mindre virksomhed vælge de moduler, der er behov for – og dermed også kun betale for det. Man betaler med andre ord ikke en masse ekstra funktioner, som man ikke har behov for nu og her.

Fordele ved et HR system

Der er nogle klare fordele ved at implementere et HR system – også i mindre virksomheder. Først og fremmest kan det spare din virksomhed for omkostninger som følge af den effektivisering og optimering af arbejdsprocesser og ressourcer, som systemet giver. Produktiviteten i virksomheden kan øges som følge af det datagrundlag som systemet giver dig. Når du skal træffe en beslutning, vil du altså i HR systemet kunne trække de vigtige nøgletal, som er afgørende for at træffe den rette beslutning.

Endeligt giver HR systemet dig et klart overblik over medarbejderne, deres kompetencer, tidligere arbejdsopgaver, erfaringer og resultater. Al medarbejderdata opbevares desuden i overensstemmelse med GDPR, hvilket er særligt vigtigt.

Ud over at se data om medarbejderne, kan et HR system også bruges til at følge op på medarbejderne. Er de i gang med en opgave, der snart har deadline? Har de behov for efteruddannelse for at kunne varetage fremtidige opgaver bedst muligt? Og bliver de løbende efteruddannet? Brug det overblik, systemet giver, og sørg for også at følge løbende op på medarbejderne.