Job som IT supporter – Her er alt du skal vide

 

IT supporterDe fleste virksomheder er afhængige af IT, da virksomhedernes drift i mange tilfælde er styret af forskellige IT-systemer. Samtidig er det også blevet et krav, at alle virksomheder digitaliseres, hvilket betyder, at flere og flere opbevarer vigtige data på servere, som enten er placeret i virksomheden selv eller hos et eksternt IT-firma.

Der er således også mange virksomheder, som har brug for IT-hjælp på den ene eller anden måde, og som derfor vælger at ansatte IT supportere eller alliere sig med eksterne firmaer, som har IT supportere til at sidde og hjælpe virksomheder med deres IT.

Overvejer du et karriereskifte, og synes du, at IT og det at yde support, er noget af det fedeste, kan et job som IT supporter måske være noget for dig. Der er brug for IT supportere i både mindre og mellemstore virksomheder, men som nævnt er det også muligt at blive ansat i et IT-konsulentfirma, hvor du kan yde IT support til virksomheder.

Herunder kan du blive klogere på, hvad jobbet som IT supporter indebærer, og hvordan du kan uddanne dig til at blive IT supporter.

Det kan du arbejde med som IT supporter

Som IT supporter vil du beskæftige dig med driften af virksomhedens IT-systemer. Dette vil typisk indebære både installation af software og hardware samt generel IT support i forbindelse med både mindre og større IT-problemer.

Som IT supporter vil nogle af dine primære arbejdsopgaver blandt andet omfatte fejlsøgning på virksomhedens IT-systemer og herefter udbedring af fejlene. Andre opgaver kan blandt andet bestå i installation af hardware, såsom computere, printere, servere og lignende. Det kan også være installation af software, herunder diverse programmer, antivirus og lignende.

Hvis du får job i et IT-konsulentfirma, kan du også komme til at skulle sidde som IT-supporter ved en hotline, hvor kunder kan ringe ind med spørgsmål og få hjælp til diverse IT-problemer med software eller hardware på deres computere eller IT-systemer.

Som IT supporter kan du således komme til at arbejde med en bred vifte af opgaver inden for fejlsøgning, installation og konfiguration af IT. De præcise arbejdsopgaver afhænger naturligvis af, i hvilken virksomhed du får job, og hvad denne virksomhed efterspørger.

Mand giver IT support

Sådan bliver du uddannet til IT supporter

Drømmer du om at yde IT support i en virksomhed, kan det være, at du skal overveje et karriereskift. For at kunne lave et karriereskift og arbejde som IT supporter, er det dog nødvendigt, at du tager en uddannelse inden for dette.

Der findes uddannelser, hvor du kan uddanne dig direkte til at blive IT supporter. Her får du færdigheder inden for drift og vedligeholdelse af IT-systemer, fejlfinding og udbedring af diverse IT-fejl, vejledning til andre brugere samt installation og konfiguration af IT-installationer. Alt dette kan du bruge i dit fremtidige job som IT supporter. Uddannelsen tager 2 år + 1 års grundforløb, hvor du har mulighed for at få SU og elevløn.

Der findes naturligvis også andre måder, hvorpå du kan uddanne dig som IT supporter. Det kan du for eksempel ved at tage Data- og kommunikationsuddannelsen. På denne uddannelse arbejder du både med brug samt udvikling af IT-systemer, herunder hvordan du løser forskellige problemer på servere, netværk samt andre IT-systemer. Du får en generel viden om IT-systemer og lærer om programmering og udvikling af systemer og programmer.

Denne uddannelse tager 3-6 år, men så har du også mulighed for at få job som både IT supporter, IT medarbejder, datatekniker, kontorservicetekniker og meget mere.