it support

Sådan starter du din egen webshop

 

 

 

Har du altid gået med en drøm i maven om at have en lille sidegesjæft? Måske ser du et potentiale i din hobby, som du ønsker, at andre folk skal nyde eller have gavn af. Det kan være, at du elsker at nørde med træ og udskære forskellige unikke figurer, eller også er du god til at designe plakater. Dansk e-handel er i stærk vækst, og særligt under coronakrisen steg forbruget markant. Det spås, at hver femte forbruger vil handle mere på nettet i 2022 sammenlignet med sidste år.

Oprettelse af en webshop

Hvis du allerede har en hjemmeside, kan den konverteres til en webshop, så den er klar i løbet af samme dag. Først og fremmest skal du finde en udbyder, som opfylder dine behov. Der findes mange udbydere på markedet, som varierer i pris og kvalitet. Overvej derfor dine præferencer og hvad der bedst kan betale sig. De fleste udbydere tilbyder en gratis testperiode, så du har mulighed for at afprøve forskellige templates og funktioner, for samtidig at vurdere brugervenligheden og om webshoppen lever op til dine behov.

Tilpas din webshop

Når først webshoppen er oprettet, kan du begynde at tilpasse din template, så den indeholder lige præcis de funktioner og udtryk, du ønsker. Du kan med fordel gribe en blyant og et stykke papir, og på god gammeldags maner nedskrive alle de funktioner, billeder, sider, farver og så videre, som din webshop skal have. På den måde skaber du overblik og undgår at bruge unødvendig tid på at lede efter funktioner, du ikke har brug for. Når du først har tilpasset din webshop, og er færdig med det grafiske arbejde, kan du omsider begynde at oprette dine produkter og beskrive dem.

Tips til gode produktbeskrivelser:

  • Navn, pris og præcise beskrivelser
  • Mål og vægt
  • Materiale – hvad er produktet lavet af
  • Billeder – der viser produktet fra alle sider og gerne ”in action”

Selvom webshoppen er oppe og køre, og det hele går som smurt, kan der opstå tilfælde, hvor du får brug for hjælp. Hvis du har behov for IT support, kan du med fordel kontakte et bureau, for at sikre dig den bedst mulige vejledning og rådgivning.

it support

Betalingsfunktioner

Webshopudbyderen sørger for det tekniske i forhold til betalingsmetoder, så du som webshopejer kun skal tænke på prisen, betalingsmuligheder og betalingsprocessen. Størstedelen af danskerne bruger deres VISA Dankort, når de handler på nettet. MobilePay har ligeledes vundet frem som online betalingsmulighed over de sidste par år.

For højne sikkerheden og troværdigheden for kunderne, bør din webshop være SSL-certificeret. SSL sørger for en sikker forbindelse mellem webserver og browser, så private oplysninger og data krypteres og ikke ses af andre.

Overvejelser omkring fragt og levering

Et af de punkter som skal fremgå tydeligt på din webshop, er fragt(priser) og levering. Du kan sagtens bruge dit hjemmekontor, garage eller kælder, som lager til dine produkter. Når du sender varen, skal det tydeligt fremgå i afsenderadressen, hvor pakken er sendt fra. Også selvom det er din hjemmeadresse. Sørg for en fyldestgørende tekst om leveringsbetingelser, så kunderne ved, hvornår de kan forvente deres pakke, hvem der sendes med, om de modtager en sms, når varen er afsendt og om varen kan trackes.