4 tips til at vælge den rette bolig

 

boligsøgningRækkehus, villa, et eller to plans hus. Stor have, lille have, tæt på eller langt fra job eller familie. Ja, mulighederne er mange, når du først er begyndt at kigge efter ny bolig.

Hvordan kan du vide, hvilken bolig, der passer til dig? Og hvordan vælger du det helt rigtige? Det kan du blive klogere på i nedenstående artikel, hvor vi gennemgår de ting og spørgsmål, du skal tænke på, når du skal købe ny bolig.

Tænk over beliggenheden

Hvor meget er du villig til at pendle til og fra arbejde? Dette er et af de spørgsmål, du skal kunne svare på, når du kigger efter bolig. Boligens beliggenhed har stor betydning for din og resten af familiens hverdag. Langt til arbejde kan eks. medføre mindre tid sammen med familien. Samtidig skal du også overveje, om I ønsker en bolig tæt på eller langt væk fra familien. Når I ved, i hvilket område, I ønsker en bolig i, er det nemmere at indskrænke søgefeltet til de boliger, der ligger i den ønskede beliggenhed.

Tænk over størrelsen

Medmindre I har planer om at skifte den nye bolig ud efter et par år, er sandsynligheden for, at I skal bo der i mange år frem, temmelig stor. Derfor skal I også tænke over, hvilke planer I har for fremtiden. Det betyder altså at tage stilling til, om der er brug for et par ekstra værelser, som kan fungere som børneværelser, hvis I ønsker børn på et senere tidspunkt. Her bør I se på antallet af værelser og evt. badeværelser, samt muligheden for at bygge til.

I bør samtidig overveje, om I ønsker flere plan eller et plan. Flere plan kan have sin charme, men kan være problematiske for ældre/dårligt gående eller træls for jer, der har små børn. Hvad I vælger, skal derfor komme an på jeres ønsker og behov.

Undgå et stramt budget

En ny bolig er en dyr investering, og I har formentlig allerede taget en snak med banken for at finde frem til, hvad I kan låne for. Med et lånebevis i hånden kan I hurtigt slå til, hvis den rette bolig byder sig. Vær dog opmærksom på de forskellige ydelser til boligen. Selvom I måske kan købe for et bestemt beløb, er der ingen der siger, at I skal. Overvej om det er bedre at købe lidt billigere, og dermed have mere økonomisk råderum i hverdagen. Der er ingen grund til at sidde for hårdt i det hver måned.

Mærk efter, hvad der er rigtigt

nøgler overdrages til boligkøberDu kan have fundet den perfekte bolig, men stadig ikke få følelsen af, at det er rigtigt. I sådan en situation bør du lytte til din indre følelse. En kommende bolig og hjem skal føles rigtig fra starten af, ellers bliver du aldrig tilfreds med at bo der. Selvfølgelig skal du være opmærksom på boligens tilstand som helhed, men lytter du også til din indre stemme, vil du komme langt.

Den bedste måde at finde frem til det rette hus er ved at lave grundig research og samtidig komme ud og se på de forskellige boliger, der er til salg på markedet. Når I ser en bolig live frem for på nettet, får I en bedre fornemmelse af boligen, og om den opfylder jeres behov. Det vil også være nemmere for jer at mærke efter, om boligen er den rette for jer.

Tag en boligadvokat med på råd

Står du overfor at skulle købe din første bolig, kan det være en god idé at få hjælp til boligkøb ved en advokat. En advokat, der har forstand på boligmarkedet kan bedre hjælpe dig igennem handlen, og er samtidig hele tiden på din side, hvilket sikrer dig et fornuftigt boligkøb.