Hypnose mod angst er en effektiv behandling

 

Svedige håndflader, uro, åndenød og hjertebanken. De fleste af os har prøvet at opleve en form for angst i løbet af deres liv. Angsten for at miste, angst for ikke at slå til, eller angst som en fobi.

Uanset hvilken form for angst du har, kan det være invaliderende og problematisk for dig og din hverdag, hvis angsten har taget over og styrer dit liv.

Heldigvis er der flere måder at overkomme sin angst på, og det er bl.a. med hypnose, også kaldet hypnoterapi.

Hypnose er blevet en anerkendt behandlingsform, særligt mod angst, dårlige vaner og fobier. Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor hypnose kan virke mod angst, og hvad du skal tænke over, når du skal vælge din behandler.

Tag kampen op med hypnose

Angst kan behandles på flere måder, og oftest genne kognitiv adfærdsterapi. Men faktisk har hypnose vist sig at være ganske glimrende til at have en effekt på angst.

Grunden til dette er, at hypnosen skaber en tranchelignende tilstand, hvor behandleren herefter benytter sig af kognitiv terapi. Hypnosen i sig selv er ikke den der gør dig ”rask” og fri for angst, men derimod kombinationen af både hypnose og kognitiv terapi. Hypnosen gør dig mere modtagelig for de værktøjer der bruges, så du på sigt vil kunne slippe af med angsten.

Der er generelt set flere fordele ved at benytte hypnose mod angst.

Eksponering gennem hypnose er effektivt

I behandlingen med angst er eksponering effektivt. Og særligt med hypnose, har du mulighed for at blive eksponeret for det, du er angst for, i en kontrolleret situation i dine tanker. Det giver dig bedre kontrol over situationen, og derfor er det en stor fordel at bruge hypnose som en tilgang mod angst.

Hypnose hjælper dig til at slappe af

Når du er i hypnosebehandling er du i trygge og rolige omgivelser, som får dig til at slappe af. Når du er afslappet, vil du have nemmere ved at tage imod behandlingen og blive hjulpet på vej.

Hypnose åbner op for underbevidstheden

Når du har angst, så skyldes det tanker i din underbevidsthed, som du måske ikke selv er klar over. Vælger du at bruge hypnose som behandling kan hypnosen være med til at få dig i trance, og dermed tilgå de tanker, du ellers ikke er bevidst om er skyld i din angst. På den måde kan hypnosen være med til at ændre dine tanker og adfærd og behandle din angst.

Vælg den rette

Når det kommer til behandling med hypnose, uanset om det er hypnose mod angst, fobier, dårlige vaner eller lign. handler det om at finde den rette. Det vil måske tage et stykke tid og et par møder med forskellige behandlere før at du finder den rette. Det vigtigste er, at du har tillid til vedkommende, så du er åben og modtagelig for behandlingen. Den tillid der er mellem dig og din behandler er yderst vigtig, da du ellers ikke vil opnå de ønskede resultater.

Vælg desuden en behandler som er erfaring inden for det område, du ønsker hjælp til, og kig samtidig efter, om vedkommende er evt. er certificeret inden for hypnose.