Få en bedre mental sundhed

 

mental balance hos mandDet er ikke kun kvinder, der kan lide af mentale og psykiske udfordringer. Også flere mænd oplever psykiske udfordringer i deres liv – enten privat eller arbejdsmæssigt.

Den store fordel ligger i, at kvinder er bedre til at søge om hjælp og snakke med andre om problemet, hvor mænd er bedre til at holde problemerne for sig selv. Det kan have stor betydning for mænds overordnede velbefindende og mentale sundhed. Med tiden kan du risikere at få psykiske lidelser som angst eller depression.

Derfor får du her et par gode råd og tips til, hvordan du arbejder på en bedre mental sundhed.

Vær aktiv

Livsglæde og mental sundhed kan forbedre og du kan være med til at forebygge psykiske sygdomme og udfordringer ved at være aktiv. Når du er aktiv, giver du din hjerne fri for en masse ting, og lader i stedet kroppen arbejde. Når du motionerer eller dyrker sport, udløser det endorfiner, som gør dig glad. Du vil samtidig opleve mindre bekymringer og tanker, når du koncentrerer dig om noget andet. Det kan derfor være en god idé at komme i gang med noget sport.

Vær sammen med andre

En anden vigtig ting, hvis du gerne vil forbedre din mentale sundhed er ved at lave noget sammen med andre. Når du har det godt med dig selv og dit liv, samt føler, at du gør noget meningsfuldt, hjælper det alt sammen på den mentale sundhed. Derfor kan du med fordel ses med nogle gode venner eller andre bekendte og lave noget sammen. Det behøver ikke være det helt vildt, men blot en gåtur, biograftur eller en lille fisketur med gutterne kan gøre underværker for humøret og dermed dit overordnet velvære.

Gør noget for andre

Når du gerne vil forbedre din mentale sundhed, tales der også om at gøre noget for andre. At være der for andre og binde sig til eks. en hobby eller engagere sig i noget kan have stor betydning for din mentale sundhed. Det kan også være, at du ønsker at blive frivillig og dermed udfører et særdeles meningsfuldt arbejde ved at hjælpe andre i en måske svær situation. Kig efter de forskellige muligheder i din by, så du finder den rette aktivitet til dig.

Få hjælp og behandling

håndsrækning til mand Rigtig mange mænd har svært ved at tale med andre mænd om deres problemer. Det kan medføre, at en simpel vane eller lign. kan blive til angst, depression eller andre psykiske lidelser, hvis det ikke bliver bearbejdet eller behandlet. Derfor er det yderst vigtigt, at du taler med andre om dine tanker og følelser. På den måde kan du også bedre finde ud af, om det måske er noget, der kræver behandling hos eks. en psykolog eller måske gennem hypnose mod angst. Hypnose er ganske effektivt mod angst og andre psykiske lidelser og virker derfor godt til at forberede din mentale sundhed.

Mænds mentale sundhed er ligeså vigtig som kvindernes og derfor skal du som mand også tage hånd og dig selv og dit helbred, så du undgår psykiske og fysiske udfordringer.