tilbehør til pejs

Få den bedste pejseoplevelse med det rette udstyr

Vil du gerne skabe den perfekte pejseoplevelse i hjemmet, kræver det, at du har det rigtige tilbehør til pejsen og til din skorsten.

Dermed kan du sikre dig, at pejsen og skorstenen er vedligeholdt og ikke udgør nogen risiko. Her har vi samlet det bedste tilbehør, du kan have brug for til din pejs og skorsten.

Tilbehør til skorsten

Du kan naturligvis ikke have en pejs eller brændeovn, uden en skorsten, og der findes naturligvis også tilbehør og rengøringsartikler til din skorsten. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke selv må udføre for meget rengøring af skorstenen, da dette skal overlades til en professionel skorstensfejer. Nedenfor finder du dog et par tips til tilbehør til din skorsten.

Skorstenshætte

En skorstenshætte kan være et rigtig godt stykke tilbehør til din skorsten, hvis du gerne vil forhindre dyr i at kravle ned i skorstenen. Hætten kan også beskytte din skorsten mod regn og sne og for meget vind i skorstenen.

Skorstens rensemidler

Du kan godt selv fjerne løbesod og lign. ved hjælp af forskellige rengøringsmidler udviklet til skorstene. Er løbesoden meget gennemtrængende kan det dog være nødvendigt at fjerne den gamle maling og herefter mure op igen, så du undgår løbesod. Er du i tvivl, kan du altid kontakte en skorstensfejer, som kan vejlede dig.

Tilbehør til pejs

Også din brændeovn eller pejs kræver tilbehør og udstyr, hvis du vil have den bedste oplevelse og undgå brand og ulykker i hjemmet.

Pejsesæt

Det første du bør have som tilbehør til pejsen er et pejsesæt. Et sådan sæt indeholder ofte alle de redskaber, du har brug for, når der skal tændes op, slukkes og rykkes rundt med træ. I de fleste sæt finder du derfor både en skovl, en tang, en kost og en ildrager. Der fås flere forskellige typer af sæt, så du kan helt selv vælge, om du ønsker et pejsesæt på fod, stående i en cylinder, eller et der kan monteres på væggen.

Pejsegitter

Det kan være en god idé at investere i et pejsegitter eller skærm til din pejs eller brændeovn. Ikke nok med, at det kan beskytte mod gnister og aske, så kan det beskytte eventuelle børn mod at komme galt afsted ved pejsen og samtidig give et strejf af elegance.

Opbevaring af brænde

En brændeovn eller pejs kræver brænde til at fyre med. Opbevaringen af dette skal gerne være inden døre, så træet ikke bliver fugtigt. Her kan du med fordel købe dig en brændekurv eller måske et stativ til at opbevare træet på, inden det skal antændes.

Termometer

En gadget, som mange mænd måske vil synes om, er et termometer til din pejs eller brændeovn. Et termometer til brændeovn eller pejs kan være nyttigt, hvis du ønsker at vide, hvor varmt der er. Med et termometer kan du måle den præcises temperatur, og samtidig justere på varmen.

Lightere

lighterDu kan selvfølgelig ikke antænde din pejs uden en god og pålidelig lighter. Vælg gerne en, der har lidt længde på, så du ikke skal helt ind til træet med lighteren. Du kan evt. vælge en flot og stilren lighter, der matcher din pejs eller brændeovn og resten af dit sæt.

Glasrens

Har du en brændeovn, kan glasset på denne indimellem blive snavset, grundet aske. Det kan du nemt fjerne med speciallavet glasrens beregnet til brændeovne. Så kan du igen se ind til de flotte flammer.

Fejebakke og skovl

Hvis ikke der er en skovl og/eller fejebakke med i dit pejsesæt, bør du investere i et. En god askeskovl og en fejebakke kan nemt hjælpe dig med at rense din pejs eller brændeovn, når det er nødvendigt, uden at du selv bliver beskidt. Du kan selvfølgelig også vælge at købe en askebeholder til asken.