Biopejs som centralt element i boligen

Sådan bruger du biopejsen som et centralt element i dit hjem

 

En biopejs tilføjer både varme og æstetik til boligen. Den varmer ikke lige så meget som en brændeovn eller gaspejs, men mere end stearinlys. Samtidig er biopejse ofte udformet i et flot elegant design, der gør, at de kan bruges som kunstværker.

Den varme og æstetik som biopejse giver, gør således også, at de med fordel kan bruges som et centralt element i dit hjem. Herunder kan du få inspiration til, hvordan du kan bruge din biopejs som et centralt element i hjemmet og dermed skabe et flot, varmt og naturligt samlingspunkt i boligen.

4 måder du kan bruge biopejsen som fokuspunkt

En flot biopejs bør ikke gemmes væk i et hjørne, men bør i stedet placeres centralt, hvor den kan komme til sin ret. Man tiltrækkes naturligt at ild, og ved at placere biopejsen centralt i rummet, kan du derved også styre, hvor dine gæsters opmærksomhed ledes hen.

Her har vi samlet 4 måder du kan bruge din biopejs som fokuspunkt i dit hjem.

1. Rumdeling med en biopejs

I boliger med åbne planløsninger kan en fritstående biopejs fungere som en smart og stilfuld rumdeler. Det kunne for eksempel være mellem spisestue og dagligstue eller i køkkenalrummet, hvor biopejsen kan udgøre et naturligt skillepunkt mellem de to rum og samtidig tilføre en varm og hyggelig atmosfære.

Biopejs som rumdeler

2. Vægmonteret biopejs i øjenhøjde

En vægmonteret biopejs kan også være et flot og moderne designelement i boligen. Ved at placere pejsen i øjenhøjde midt på væggen kan du skabe et unikt fokuspunkt og samtidig spare gulvpladsen. Dette er særligt ideelt, hvis du ønsker at placere biopejsen i et mindre rum, hvor guldpladsen er begrænset.

3. Indbygget biopejs

Indbyggede biopejse kan ligesom en vægmonteret biopejs være et stilfuldt og pladsbesparende valg. Vælger du at placere biopejsen i en eksisterende væg, kan biopejsen blive en integreret del af rummet og tilføje en varm og hyggelig atmosfære uden at optage for meget plads. Med en indbygget biopejs kan du skabe fokus ved at placere biopejsen centralt i væggen enten for enden af rummet eller på en sidevæg afhængig af, hvor man kommer ind i rummet fra. På den måde vil biopejsen skabe et naturligt fokuspunkt og være et centralt element i indretningen.

4. Indretning omkring biopejsen

Du kan også gøre biopejsen til fokuspunkt gennem din indretning. Her kan møbler, kunst og andet interiør arrangeres omkring biopejsen for at fremhæve biopejsen og gøre den til et centralt element. Det kan for eksempel være en komfortabel lænestol og et lille bord, et spisebordssæt eller en sofa og et sofabord, som du placerer foran pejsen. På den måde kan du gøre biopejsen til samlingspunkt for samtaler og hygge med dine gæster.

Husk sikkerheden når du indretter

Som beskrevet ovenfor er der mange måder, du kan gøre din biopejs til et centralt element i dit hjem. Når du placerer og indretter dit hjem med biopejsen, er det dog vigtigt at sørge for de rette sikkerhedsforanstaltninger.

Det betyder blandt andet, at du skal holde brandbare materialer på sikker afstand og sørge for en ordentlig udluftning i hjemmet. Hvis blot du sørger for dette, kan biopejsen med fordel bruges som et varmt fokuspunkt i dit hjem, hvor du kan samles med familie og venner for at skabe minder og nyde varmen fra de smukke, bløde flammer.