5 gode gin-oplevelser til ginelskeren

 

Flaske med ginGin er gennem de senere år blevet en meget populær drik, og flere og flere destillerier producerer efterhånden så mange forskellige typer gins, at det ikke er til at følge med. Dette er muligvis en af grundende til, at gin har vundet så meget frem de senere år. Det er ikke længere bare en alkoholisk drik med smag af gran, i dag findes der et helt virvar af gin i mange forskellige smagsvarianter.

Er du vild med gin? Så har vi herunder samlet en række gode gin-oplevelser, som helt sikkert vil falde i god jord. Saml vennerne til en hyggelig mandeaften og kom på en smagsoplevelse uden lige.

Tag på ginbar

Ligesom der findes en masse vinbarer og ølbarer rundt omkring i Danmark, er der også begyndt at komme en masse ginbarer frem. Skal du have en hyggelig aften med vennerne, kan I med fordel smutte forbi en af de ginbarer, der ligger i Aarhus eller København og smage på en eller flere Gin & Tonics.

Uanset om du er til en tør, sød, klassisk eller krydret gin, kan du på ginbarerne finde gins, der passer til lige præcis din smag.

Prøv en ginsmagning

Vil du have den fulde ginoplevelse, kan du også prøve en ginsmagning. Til en ginsmagning har du mulighed for at prøve flere forskellige udvalgte Gin & Tonics fra forskellige steder i verden. På den måde kan du udfordre dine smagsløg eller gå på opdagelse i nye og spændende ginvarianter.

En ginsmagning foregår typisk på ginbarerne, hvor en vært præsenterer de forskellige gin og tonics, som du smager. Nogle virksomheder tilbyder dog også online ginsmagning, hvor du har mulighed for at få sendt en pakke med forskellige gin og tonics, som du kan smage derhjemme.

Gin og Tonic

Besøg et destilleri

Vil du gerne lære noget mere om gin, og se hvordan gin bliver produceret, kan du vælge at besøge et gin-destilleri. Med en guidet tur på et gin-destilleri kan du få et større indblik i produktionen af gin og måske også få mulighed for at smage på nogle af destilleriets gins.

Gin-destillerier findes over hele verden – både i Danmark og i udlandet. Der er derfor masser af muligheder for at besøge et gin-destilleri og lære mere om gin, uanset om du ønsker at rejse langt efter det eller ej.

Tag til ginfestival

En ginfestival er en oplagt oplevelse for dig, som elsker gin. Er du ginentusiast, bør du derfor besøge en af de forskellige ginfestivaler. Her har du mulighed for at smage på en masse gin og lære mere om, hvordan du laver lækre Gin & Tonics.

Der findes flere ginfestivaler i Danmark. Den næste er Fever-Tree Mixer Festival i Horsens, som finder sted i august. Derudover er der Gin Tonic Festival i Aarhus, som afholdes i november, samt Copenhagen Gin Festival i februar.

Gin & Tonic cruise

Er du vild med både gin og sejlads, kan du også komme på et Gin & Tonic cruise. Her har du mulighed for at komme på en sejltur på for eksempel Limfjorden, Københavns kanaler eller Odense Å, alt imens du får serveret lækre Gin & Tonics.

Et Gin & Tonic cruise er således en oplevelse værd, hvis du har lyst til at tage vennerne med på en sejltur, hvor I ikke skal lave andet end at sidde og nyde omgivelserne fra båden, mens I drikker skønne Gin & Tonics.