Vikarstillinger kan være vejen til den erfaring, der giver drømmejobbet

 

Vikarstillinger kan være vejen til den erfaring, der giver drømmejobbet

Hvis man gerne vil have et bestemt job, kan man godt væbne sig med tålmodighed i de fleste tilfælde. Det kan være svært at finde det rigtige job, og for mange er det svært bare at finde et job, og det er en kendt kliché, at arbejdsgivere gerne vil have det hele – selvom de ikke kan få det.

En stående joke går på, at arbejdsgivere gerne vil have en medarbejder, der arbejder 50 timer om ugen uden at få stress med 15 års erfaring, der kommer med den helt friske viden fra uddannelsen, som i øvrigt er færdig med at stifte familie, men er ung nok til at være i virksomheden i mange år.

Det kan selvsagt ikke lade sig gøre, og som arbejdstager må man gøre sig så attraktiv, som man kan for de arbejdsgivere, man gerne vil imponere. Der kan være forskellige ting, der gør dig attraktiv til et bestemt job, og hvert job er individuelt, men der er en fællesnævner, som er godt i stort set alle jobsammenhænge – nemlig erfaring.

Den erfaring er jo svær at få, når man eksempelvis kommer lige fra studiet, men vikarstillinger er ofte lettere at få end faste jobs. Det kan være smutvejen til et mere attraktivt cv og dermed et mere attraktivt job.

Kom godt i gang på arbejdsmarkedet

Kom godt i gang på arbejdsmarkedet med en vikarstilling

Vikarstillingerne har altså til tider en lavere indgangsbarriere end faste stillinger, fordi de er tidsbegrænsede. Det betyder blandt andet, at der er tendens til, at der er færre ansøgere om stillingerne, og der øger chancerne for at få jobbet.

De tidsbegrænsede stillinger kan for mange være en god måde at få en fod indenfor hos en virksomhed og på arbejdsmarkedet generelt. Ud over erfaring, som kan bruges i faste stillinger andre steder, er der også noget psykologisk i, at man har været ansat andre steder.

’Social proof’ er et lidt teknisk begreb, som dækker over noget mere end bare dette, men i korte træk går det blandt andet ud på, at vi stoler på andre menneskers dømmekraft. Hvis andre har sagt god for denne medarbejder, så er man som arbejdsgiver også selv mere tilbøjelig til det.

Det er lidt det samme, man nogle gange ser på kærligheds- eller datingfronten – de mænd og kvinder, som har en fast partner, kan nogle gange fremstå mere attraktive, fordi en anden allerede har vurderet dem og fundet dem tiltrækkende.

Nogle brancher er mere oplagte

Arbejde og forskellige stillinger er meget forskellige, og det er de også, når vi kigger på vikariater. Der er alt fra de helt korte, som varer dage eller uger, og så er der vikariater, som dækker over et helt år – det vil ofte være barselsvikariater.

Hvor man vil hen med sin karriere er selvfølgelig afgørende for, hvilke vikariater, man skal satse på. Og husk på, at det ikke er alle vikariater, som er lige så lette at få fat i, som man kunne ønske. Et godt råd er dog at melde sig til et vikarbureau.

Ønsker man at blive lægevikar eller sygeplejerskevikar kan man kigge efter en virksomhed som Nordic Medicare, vil man have et vikariat inden for juridisk arbejde, kan man kigge efter Juridisk Servicebureau, og der er en række andre specialiserede bureauer, der varetager vikariater, man kan kigge på.