Vælg den rigtige voks til dit hår

 

Mand foran spejl sætter hårDet er ikke alle mænd, der gider at bruge lang tid på sig selv, inden de skal ud af døren. Derfor er det vigtigt at have produkter, der er effektive, og gør det nemt at opnå et godt resultat. Hårvoks er noget, de fleste mænd benytter, og derfor ved de også, hvor besværligt det er at finde en voks, der opfylder alle behov, og samtidig er fuldkommen tilfredsstillende. Det kan være svært at vurdere, hvad det præcis er der gør, at man finder en voks dårlig og dermed også svært at give udtryk for, hvad man ville ønske var anderledes.

Det er lige præcis af den grund, at du nu får en guide til, hvordan du vælger den perfekte voks til dig og dit hår. Det handler nemlig om på hvilke punkter, hårvokse adskiller sig mest fra hinanden. Det er selvfølgelig forskelligt, hvad man lægger vægt på, når man skal vælge sine produkter. Ønsker man en voks, der giver meget glans, kan man for eksempel vælge Creator Extreme fra Maria Nila, som også er vegansk og miljøvenlig. Der er dog også andre ting, man kan lægge vægt på, når man skal finde den helt rigtige type voks – nemlig hold eller konsistens.

Hold

Det er rigtig forskelligt hvor meget hold, man ønsker, at hårvoks og styling-produkter skal give håret, og rigtig mange går galt i byen, når de skal vurdere det. For de fleste mænd handler det om, at håret gerne må blive siddende hele dagen, og derfor har mange tendens til at vælge det produkt med mest hold.

vild og ustyrligt hårDet er dog ikke altid hårvoks med mest hold, der giver de bedste resultater. En hårvoks med stærkt hold kan gøre det vanskeligt at holde styr på frisuren, da håret ofte bliver meget stift, når man benytter det. Særligt mænd med længere hår skal passe på med at vælge hårvoks med for meget hold, da det kan resultere i, at frisuren kommer ud af facon, og så er den nærmest umuligt at få på plads igen. Hårvoks med hold gør i det hele taget håret vanskeligere at sætte, da hårvoksen får en gelé-agtig effekt, der faktisk kan få holdet til at forsvinde. Det afhænger altså også af, hvor langt håret er. Korthårede kan sagtens bruge voks med meget hold i, hvorimod langhårede gerne skal vælge voks med et mere fleksibelt indhold og samtidig acceptere, at frisuren bliver mere levende, dynamisk og naturlig.

Glans

Det er meget individuelt, hvordan mænd har det med glansfuldt hår. Nogle synes godt om det, og andre gør ikke. Det handler altså meget om mænds personlige stil. Derudover afhænger det også meget af trenden lige nu, da meningerne om glansfuld har ændret sig en del op gennem tiden:

  • 50’erne og 60’erne

70er-mandI denne periode gav alle hårprodukter på markedet glansfuldt hår. Dengang var et mat look tegn på, at håret var usundt.  I dag er retro-stilen dog kommet lidt tilbage, og derfor vælger flere og flere igen styling-produkter, der giver håret glans.

  • 70’erne

Lidt senere blev trenden en anden, og håret begyndte at skulle ære mere naturligt og mat. Af den årsag valgte mange at benytte produkter som for eksempel saltvandsspray som et alternativ til hårvoks – netop for at gøre det mere naturligt og rodet.

Der er altså ingen fast guideline for, om håret i dag skal være mæt eller glansfuldt. Et godt råd er dog, at det matcher din øvrige stil.

Konsistens

Det vigtigste når man skal vælge voks må siges at være konsistensen. En voks med blød konsistens som eksempelvis Creator Extreme fra Maria Nila, vil kunne gøre hårsætningsprocessen en del nemmere. Den bløde konsistens gør det nemlig markant lettere at fordele voksen i håret, og er altså især en nødvendighed i langt hår. Den bløde konsistens vil også forhindre hårtab, når man styler håret.

Hvis håret er kort, bør man gå efter en voks med så hård en konsistens som muligt, da man typisk vil kunne nøjes med at bruge mindre voks og dermed få håret til at fremstå mindre fedtet end ellers.

Når man skal vælge voks, handler det altså både om personlig smag og om hårets længde. Hvis du ved præcis, hvad du vil have, er det dog forholdsvis enkelt at finde en voks, der opfylder dine behov. Maria Nila laver forskellige typer af voks, der matcher forskellige behov. Hvis dit behov ændrer sig, behøver du derfor ikke altid at skifte mærke.