3 gode råd til behandling af sportsskader

 

3-gode-raad-til-behandling-af-sportsskader-703x336

Vi kender det alle sammen. Vi giver den max gas til fodboldtræning eller i fitnesscenteret, så alle ved, at vi i hvert fald er blandt de bedste, hurtigste eller stærkeste. Nogen gange er kroppen bare ikke helt enig med os i, hvor meget den egentlig kan holde til, og så er det vi får ømme muskler og led – eller måske en overbelastningsskade.

Ingen af os ønsker at vise vores svagheder frem, og når vi så endelig gør det, møder man ofte svaret ”Det skal løbes væk”. Men vi ved også godt, at det ikke er den måde, vi kan overkomme de ømme muskler. Men hvad skal vi så gøre? Herunder får du tre gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du får ømme muskler og led.

1. Hvile

Ømme muskler og led er kroppens måde at sige, at den har brug for at slappe af, at du har været for hård ved den. Derfor kan det være en god idé at holde en lille pause til kroppen er klar igen, eller som minimum tage den mere med ro.

Ved nogle skader kan det endda også være fordelagtigt at lægge is på. Isen vil virke smertestillende, få musklerne til at slappe af og også få eventuelle hævelser til at falde. Husk dog på, at du ikke må have isposen direkte på huden – pak den i stedet ind i et håndklæde. For at undgå forfrysninger, er det også vigtigt, at du ikke har is på mere end 15-20 minutter ad gangen.

2. Smertestillende

Der findes i dag et hav af forskellige muligheder inden for smertestillende medicin; her har du nok hørt om Ipren, Kodimagnyl, Panodil og mange flere. Nogle af disse er selvfølgelig bedre egnet end andre, og særligt ved muskelsmerter udmærker Ipren sig med deres ibuprofen-holdige produkter. Ibuprofen er et stof, der aktivt modvirker smerter og hævelser – det har altså lidt samme effekt som en isbehandling. Fordelen her er dog, at du lettere kan behandle området eller flere områder med eksempelvis Ipren Gel, som du masserer direkte ind i huden på de ømme områder.

3. Professionel behandling

3-gode-raad-til-behandling-af-sportsskader-tekstibllede-703x336

I nogle tilfælde kan skaden være så slem, at det er nødvendigt med professionel behandling fra enten en fysioterapeut, kiropraktor eller massør. Gennem den professionelle behandling bliver der taget udgangspunkt i dine individuelle behov, og skadesbehandlingen bliver meget målrettet. Derudover har professionelle behandlere også fokus på genoptræning, så du hurtigt kan blive kampklar igen.

Når du er klar til at give den gas igen og vise dig frem, så husk ikke at lave samme fejl, som du fik skaden af. Start derfor altid langsomt ud, så din krop kan vænne sig til aktiviteten igen. Efter lidt tid skal du nok komme til at løbe lige så hurtigt, løfte lige så tunge vægte eller score lige så mange mål, som du gjorde før.