Vælg det rette barberprodukt

 

Barbergrej

Som mand bruger man over 60 timer på at barbere sig, hvilket svarer til over 138 dage i løbet af et liv. Der er altså god grund til at få det bedste ud af barberingsrutinen, så du både sikrer dig et godt resultat og samtidig sørger for, at barberingen ikke blot bliver en sur pligt.

For at gøre barberingen mindre kedeligt kan du gøre lidt mere ud af produkterne, og pludselig kan det meget vel tænkes, at barberingen føles som selvforkælelse, hvor du har dig og dit velvære i fokus.

Der findes en masse luksusprodukter til barbering for mænd på markedet, men særligt en er kendt for god kvalitet og endnu bedre resultater – nemlig Ahava.

Der findes mange forskellige barberprodukter. Nogle vælger barberskum, mens andre fortrækker olie, gel eller sæbe. Der er ikke noget rigtigt og forkert, idet vi alle har forskellige hudtyper og præferencer, og det er dermed også et individuelt valg.

Barberproduktet har til formål at skabe en sund glidebane mellem din hud og den skraber, du bruger. På den måde undgår du nemlig at skade huden ved barbering.

Barberskum

Barberskum er det mest almindelige barberprodukt, der bruges af klart flest mænd. Det er dog ikke altid det bedste produkt. Barberskum har nemlig en tendens til at udtørre huden, så hvis du er en af dem, der kæmper med tør eller sensitiv hud, bør du måske kigge dig om efter et andet produkt.

Hvis du derimod har normal hud, der ikke har let til irritation, kan barberskum måske være det rette at bruge. Det er nemlig nemt at bruge til barberingen, og samtidig giver det altid en klar indikation af, hvor langt du er med din barbering – så undgår du også helligdage.

Barbergel

Barbergel

Det andet barberprodukt, man kan vælge, er barbergel. Gel vil ofte være med til at tilføre huden ekstra høj fugtighed i forbindelse med barbering. Samtidig er barbergel, ligesom barberskum, enormt nem at bruge under barbering. Mange barbergele er desuden gennemsigtige, så du kan følge med under barberingen, men det kan nogle gange gøre det svært at vide, præcis hvor man er nået til.

Barbergel fås fra mange forskellige mærker. Dog kan man med fordel vælge en barbergel, der ligeledes kan bruges til intimbarbering. På den måde får man to barberprodukter i en. Apotekets barbergel er mildt, og kan bruges både til intimbarbering og almindelig barbering. Den er desuden god til sart og følsom hud og er samtidig antibakteriel.

Barbercreme

Barbercremen er måske ikke den mest populære løsning, men for mange er det faktisk den bedste. Det er også derfor, at mange barbershops vælger at bruge barbercreme. Den er lidt mindre handy at bruge end de andre, da den kræver en børste, som skal bruges til at skumme cremen op med, hvorefter den skal masseres på huden.

Barbercreme egner sig især til kraftig skægvækst. Ahava laver en barbercreme, der er fugtgivende, idet den er en bodylotion. Derudover indeholder Ahava barbercreme mineraler fra Det Døde Hav, der har en beroligende virkning, og samtidig reducerer rødme efter barbering.

Barberolie

Barberolie har eksisteret længe, men det er de færreste, der kender til det. Barberolie er ofte billigere end de andre barberprodukter. Selvom prisen er mere fordelagtig, er det stadig et effektivt barberprodukt, der sikrer en god og nænsom barbering med et godt resultat.