Tre ting på tjeklisten inden daten, så du dufter og ikke lugter

 

Tjek inden daten

Vores lugtesans bliver tit undervurderet, og det er en skam. Dufte er noget af det, vi kan genkalde bedst fra hukommelsen, og dufte eller lugte kan være både paralyserende dejlige og skrækindjagende dårlige. Det er altså ret vigtigt for en god date, at du dufter godt og ikke lugter dårligt.

Hvis du ikke tror på, hvor kraftfuld en effekt dufte og lugte har, så prøv at tænke tilbage på sådan noget som bedstemors hus eller din første kæreste. Der er en god chance for, at det første, der springer frem fra gemmerne, er duften af bedstemors flæskesteg eller den første kærestes parfume.

Med det in mente har du nok godt af en lille tjekliste, inden du skal på date. Så kan du gøre, hvad du kan for at fremstå på den bedste måde – også på duftfronten. Og det er altså vigtigt.

Første punkt – munden

Nej, det er ikke fordi, du skal regne med, at du skal kysse din date med det samme. Det vil du måske gerne senere på daten, og det er fair nok, du skal bare ikke forvente det. Vi skal have fjernet den potentielle lugt fra munden, fordi du skal tale med din date. Det slipper du ikke for.

Den eneste grund til, at du ikke skulle tale med din date, er hvis du er stum, og så er du lovligt undskyldt. Så er der stadig kyssetingen at tænke på, men det er måske til en senere date.

Der er selvfølgelig en masse klassiske råd som at bruge mundskyl, inden man tager afsted, tygge på noget tyggegummi imens og den slags. Det er også rigtig fint, hvis man kan lide den slags – go for it.

Hvis man ikke er så meget til den slags er et meget simpelt råd at drikke vand. Når du drikker vand, skyller du nogle af de potentielt ildelugtende bakterier væk, og du sørger for, at din mund ikke tørrer ud. Det kan også give dårlig ånde.

Andet punkt – armhulerne

Husk deodorant

Måske er du lidt nervøs på din date, måske skal I være lidt aktive, måske har du bare tendens til at svede oftere end andre. Under alle omstændigheder kan man let komme til at svede, og armhulerne er særligt udsatte.

Også lugtmæssigt er armhulerne ramt, fordi der sidder en masse kirtler, som sammen med sved kan give en grim lugt. Derfor skal du huske deodorant, og du kan med fordel bruge en antiperspirant. Det kunne eksempelvis være fra Vichy, der har en række forskellige.

Vichy har nemlig både med og uden parfume, og Vichy har endda også deodoranter, der ikke giver skjolder på tøjet. Når vi snakker om en date, er det en god ting, så du kan se knivskarp ud.

Selvfølgelig behøver det ikke være en deodorant eller antiperspirant fra Vichy, men der er et godt udvalg, så der skulle være noget til de fleste.

Tredje punkt – den egentlige duft

Nogle mennesker dufter sandsynligvis helt fantastisk af dem selv. Det er nok bare ikke alle, og derfor er det en god ide at tage en eller anden parfume på.

Her skal du være varsom, og det kan godt være, du skal alliere dig med en eller anden. Der skal nemlig nok duftevand til, at det bliver lagt mærke til, men der skal ikke være så meget, at det fungerer som en knytnæve for dem, der kommer i din nærhed.

Balancen kan nogle gange være hårfin, og det kan være svært at vurdere selv, særligt hvis det er en ny duft.

Valget af duft vil vi lade være op til dig selv.