Psykologhjælp og terapi er ikke kun for kvinder

 

Terapi for maend

Mange mænd har det svært med psykologer eller med ordet terapi. Det kan der være mange forskellige årsager til, men den hyppigste årsag er, at det er et tegn på svaghed. Mange mænd ser det som et nederlag, hvis de har nogle problemer eller udfordringer, som de ikke selv kan løse.

Mænd skal ikke vise følelser

Dette synspunkt gælder særligt den lidt ældre generation, men mange unge mænd har også svært ved at indse behovet for en psykolog. Mænd har fået denne opfattelse, da de er opvokset med, at man som mand er stærk, og ikke taler om følelser. Men det er altså også vigtigt for mænd, at tale om deres følelser.

Mange mænd taler ikke om deres følelser – de tænker følelser i stedet. For mænd er følelser noget, man mærker i kroppen og ikke noget, man udtrykker verbalt. Modsat har vi kvinderne, der i høj grad taler om deres følelser, hvilket falder dem meget mere naturligt. Denne forskel gør, at kvinder ofte får et indtryk af, at mænd ”ikke føler noget” – men det er jo blot fordi mænd udtrykker sig på en helt anden måde.

Mænd har også gavn af psykologhjælp

Psykologhjaelp for maend

Som skrevet ovenfor, så taler mænd ikke om følelser – vi tænker følelser. Derfor har mænd typisk også den indstilling, at de selv vil løse problemerne. For mange mænd er det et svaghedstegn, hvis man har behov for hjælp til at løse sine problemer – det er med andre ord tabubelagt, hvis man opsøger hjælp ved eksempelvis en psykolog.

Der kan være mange årsager til, at man har behov for psykologhjælp. Det kan være, at man har en depression, der skal behandles, at man har angst eller hverdagsting som udfordringer på jobbet eller krise i parforholdet.

Uanset hvad årsagen er, så kan en psykolog hjælpe med at bearbejde følelserne, som er forbundet med problemstillingen. Uanset om man opsøger en psykolog i Århus, København eller Odense, så vil en psykolog kunne hjælpe manden med at åbne op for sine følelser og på den måde bearbejde problemstillingen.

Bryd tabuet

Selvom det blandt den yngre generation er blevet mere normalt at vise og tale om sine følelser som mand, så er det stadig et tabubelagt emne blandt mange mænd. Bare man hører ordet ’terapi’ eller ’psykolog’ kommer der en masse fordomme frem blandt mænd – og de skammer sig måske lige frem over, at de har behov for psykologhjælp.

Sådan bør det ikke være. Alle mennesker har behov for at kunne tale om sine følelser og sine problemer. Selvom man gerne vil løse alle sine problemer selv, så er der fra tid til anden behov for professionel hjælp. Andre gange er det måske nok at snakke med en god ven om problemet eller problemerne.

Men det er langt fra alle mænd, der i det hele taget vil snakke med deres venner om problemerne, men som i stedet mener, at de kan løse problemerne selv. Det kan tage lang tid at bearbejde sine problemer selv, derfor kan det være en god idé at række ud efter hjælp – uanset om det er ved gode venner, eller om det er hos en psykolog.