Teknologi løser kloakproblemer

 

Tv-inspektion

Det er sjældent, at husejere skænker deres kloak en tanke i dagligdagen, men hvis der opstår et problem, er det svært at få tankerne væk fra den. For hvad kan det være, og hvor meget koster det mon at få problemet fixet?

Vi er nemlig dybt afhængige af et fungerende afløb og dermed også en fungerende kloak, hvilket i virkeligheden først går op for os, når det ikke fungerer. Som almindelig boligejer kan det være svært at finde årsagen til, at der er problemer med kloakken og derfor henvender vi os hurtigt til en professionel.

De fleste professionelle benytter nemlig TV-inspektion, som ved hjælp af moderne teknologi hurtigt kan diagnosticere og lokalisere problemet. Det kan desuden være en fordel at få tjekket sin kloak løbende med   TV-inspektion. På den måde kan problemer blive opdaget i god tid, så de ikke vokser sig store. På den måde slipper husejerne for at være bekymret over, hvor slemt det står til i kloakken, og hvor dyrt det bliver at udbedre det.

Innovativ tankegang er problemknuseren

Det er ikke alle fagfolk, der benytter TV-inspektion, men det er dog en innovativ tankegang, der i høj grad vinder i branchen.

Førhen skulle blikkenslagere og kloakmestre inspicere alle rørene manuelt. I nogle tilfælde var det desuden nødvendigt at grave hele kloaksystemet op. Denne metode gjorde også processen dyrere, da der ikke var klarhed over problemets omfang eller hvor i kloakken problemet var opstået.

Med TV-inspektion kan blikkenslageren eller kloakmesteren inspicere alle rørene med en fleksibel ledning og et vandtæt kamera ved ledningens ende. Ved hjælp af kameraet bliver det på den måde muligt at se alle rør og de eventuelle revner, defekte installationer og stopninger, som kan være årsagen til problemet.

Når man tidligt i processen kan præcisere problemet, vil det også være langt nemmere at forudsige problemets økonomiske omfang allerede inden man går i gang med at udbedre det.

Hold øje med din kloak

Kloakinspektion

Som tidligere nævnt finder vi først ud af, hvor vigtigt det er, at vores kloak virker, når den stopper med at gøre det. Mange fagfolk råder derfor private til at få undersøgt kloakken løbende. Gennem regelmæssige TV-inspektioner sikrer man sig, at et eventuelt problem ikke vokser sig stort, da det blot er med til at gøre prisen højere og problemet langt mere komplekst.

Teknologien der lægger bag TV-inspektion er dog udviklet til at kunne spotte problemer allerede på et tidligt stadie. Det kan på den måde være godt for både kloakken og pengepungen at holde øje med problemerne, så de kan løses før de når at udvikle sig.

Når man får foretaget en TV-inspektion vil hele seancen ofte blive optaget på video. På den måde kan hele optagelsen kigges igennem, hvilket er med til at kvalitetssikre, så de fagfolk der bruger den ikke overser et potentielt problem.