Solen kalder på fodbold, tennis, løbeture – og skader

 

Tennis skader

Solen og sommeren har ramt Danmark, og vi er alle ved at svømme over af glæde, fordi sidste sommer var så kold og grå. Over alt i landet kaster folk sig ud på strandene og i parker for at sikre sig nogle af solstrålerne, mens de er der – man ved jo aldrig, hvornår det stopper.

Det gode vejr hiver os også ud for at spille fodbold med arbejdet, tennis med vennerne eller bare den løbetur, man har svært ved at sætte sig op til, når det regner og sner.

Aktivitet er godt for kroppen, men er man ikke vant til al den bevægelse, kan man godt risikere at komme til skade. Det er de færreste, der kan sidde stille en hel vinter og så kaste sig direkte ud i et maraton.

Og så er der det med sport, at der kan også ske skader ved en stor tackling på grønsværen eller et overstræk eller vrid på tennisbanen.

Vær forberedt på sportsskaderne

Der er naturligvis en begrænsning på, hvilke skader man selv kan behandle, hvis uheldet er ude. Et brækket ben fra fodboldkampen kan man ikke bare lige smøre en creme på, og så går det. Når det så er sagt, så er der en masse ting, man kan få i håndkøb, som er rare at have ved hånden.

Vi har lavet en kort liste over typer af ting, der er gode at have med til sine sportslige eskapader. De fleste af disse ting kan fås på dit apotek online eller i dit lokale fysiske apotek.

Køleprodukter – Mange akutte skader har godt af at blive kølet ned, efter man har fået dem, og derfor er det en god ide at have noget kølende med. Man kan ikke altid have en ispose med og forvente, at den holder længe i 25 grader og høj sol, så enten en kølende spray eller en kølende gel kan være en substitut.

Smertestillende – Hvis man har fået en skade i musklen eller i leddene, er det ikke altid, at nedkøling kan nå helt ind og hjælpe på inflammationen. Så kan man til gengæld få brug for noget smertestillende for at komme hjem fra fodboldbanen, eller hvad man er. Der findes flere slags gel, der tager smerten lokalt, og ellers kan smertestillende piller med ibuprofen komme på tale – de skulle være bedst til den slags smerter.

Gazebind/bandage – Skader har ofte godt af at blive bundet ind, og sammen med køleprodukter er det ofte det, man også ser blandt professionelle sportsudøvere, når de vrikker om eller lignende. Køleprodukterne virker af gode grunde ikke evigt, og for at sætte turbo på helingen, bør man binde den skadede del af kroppen ind med pres på for at forhindre for meget hævelse.

Du må ikke lade dig skræmme!

Motion laege

Jovist, vi synes, det er en god ide, at du har lidt kølespray med til den ene fodboldkamp, du spiller om året, når haveforeningen spiller den årlige kamp mod naboforeningen. Det betyder altså ikke, at du skal lade dig skræmme fra at være aktiv.

Det er en stor fordel at være aktiv og bevæge sig, og lidt er bedre end ingenting. Så fordi du skal en tur ind på apotekets hjemmeside eller svinge forbi apoteket efter arbejde, skal du ikke holde dig tilbage.

En fornuftig tilgang med hensyn til hvad man forventer, man kan præstere inden for rimelighedens grænser, og så går det hele nok alt sammen. Og så er det jo bare fedt at være aktiv ude i solen, så få endelig snøret skoene og vær aktive!