Smitter dit hårtab af på selvtilliden?

 

Dårligt selvværd med hårtab

Er du nået til 30 års alderen, og oplever du, at dit hår bliver tyndere og tyndere? Det kan også være, at det allerede skete tidligt i tyverne. Frygt ej – det er ganske normalt. Faktisk er hårtab og skaldethed meget udbredt hos mænd. Ca. 30% i 30 års alderen oplever hårtab, og hyppigheden stiger, jo ældre man er.

Der er intet farligt i at tabe håret på bestemte steder i hårbunden, og det er altså ikke en sygdom, der er skyld i, at du taber dit hår som mand. Der kan være forskellige årsager til, at man taber håret, men den hyppigste årsag finder man i din genetik.

Almindeligt mandligt hårtab skyldes nemlig en arvelig disposition, fordi hårløget bliver mere følsomt over for testosteron. Testosteron omdannes gennem et enzym nemlig til dihydrotestosteron, og det er det, der hæmmer håret fra at vokse.

Smitter det af på dit selvværd?

Påvirker dit hårtab din selvtillid og dit selvværd? Så er du bestemt ikke alene. Rigtig mange mænd oplever, at selvværdet og selvtilliden daler, når håret falder af. Man har måske ikke samme livsglæde, fordi et forringet selvværd nedsætter den generelle livskvalitet.

Hvis man har det sådan, bør man få gjort noget ved det. Heldigvis findes der forskellige behandlingsmuligheder til hårtab hos mænd. Nogle får en hårtransplantation, mens andre prøver med Crescina dråber eller medicinsk behandling.

Der er både forskel i virkning og i pris alt efter hvilken type behandlingsform, man vælger. Det kan derfor være en god idé at konsultere med sin læge, inden man går i gang med behandlingen – eller som minimum få gode råd af nogle, der har erfaring med de forskellige typer behandlinger.

Medicinsk behandling

Medicinsk behandling mod hårtab

Der findes forskellige muligheder for medicinske behandlinger, når man lider af hårtab. En af mulighederne er Propecia, som indtages som en tablet. Tabletten er med til at hæmme det enzym, som omdanner testosteron til dihydrotestosteron.

Før man indtager Propecia tabletter, skal man kontakte sin læge. Dels fordi at tabletterne er receptpligtige, men også fordi det kan have særlige bivirkninger, hvis du før har haft for eksempel prostatakræft eller leversygdomme.

Propecia tabletter kommer desværre heller ikke uden bivirkninger, og mange af bivirkningerne bliver ved selv efter, man er stoppet med at indtage Propecia – hvilket også er en af grundene til, at din læges mening er vigtig.

Crescina Hfsc

Crescina Hfsc bliver også brugt af mange mænd, der ønsker at komme hårtabet til livs og få selvtilliden tilbage. Crescina findes i tre forskellige varianter, som er tilpasset de forskellige stadier i forbindelse med et hårtab.

Crescina er effektivt, fordi det igennem serum aktiverer de naturligt forkomne stamceller i hårsækken. Selve behandlingen går ud på, at man påfører Crescina i hårbunden på de områder, hvor du oplever, at dit hår er tyndest.

Crescina skal benyttes i minimum to måneder og maksimum 4 måneder. Hvis du ikke oplever noget resultat efter 4 måneder, kan du med fordel holde en lille pause og derefter påbegynde behandlingen igen.

Hårtransplantation

hårtansplantation

Hvis tilfældet er slemt, er sidste udvej en hårtransplantation. Gennem en hårtransplantation er man sikker på virkningen, men prisen er også derefter.

En hårtransplantation udføres af hårkirurger på klinikker. Der findes forskellige transplantationsmetoder, og nogle er mere anerkendt end andre. Det er vigtigt, at man kun benytter professionelle, da man på den måde er sikker på at få den form for hårtransplantation, der passer i det konkrete tilfælde.

Det er ikke alle, der er velegnede kandidater til en hårtransplantation, og det er derfor vigtigt, at man først konsultere med en specialist.

Der er altså rig mulighed for at komme det tynde hår til livs. Hvis din livskvalitet er forringet, og selvtilliden er dalende, vil det i langt de fleste tilfælde være pengene værd – så spring ud i det!