Bliv fysiologisk hundemassør

 

Bliv fysiologisk hundemassør

Hvis du er vild med hunde, kan det sagtens være, at en uddannelse til hundemassør kan være noget for dig. En hundemassørs primære arbejdsopgaver er at øge hundens livskvalitet og generelle trivsel gennem hundemassage. Som hundemassør skal man vide noget om hundens anatomi og fysiologi samtidig med, at det er vigtigt, at man har et naturligt forhold til de firbenede venner.

Når man har fået en uddannelse til hundemassør, kan man bruge den på forskellige måde. Nogle bruger den til at starte selvstændigt, mens andre benytter læringen på sin arbejdsplads. Man kan også bruge den på sine private kæledyr, hvis man ønsker selv at være med til at øge sin hunds livskvalitet og lindre eventuelle smerter.

Uddannelsen kan nemlig tages sideløbende med dit job, da undervisningen som oftest foregår om aftenen og i weekenderne. For at blive hundemassør skal man altså være villig til at lægge en del tid og arbejde i det på de tidspunkter, hvor man normalt har fri.

Uddannelse til hundemassør

Det lærer du hundemassør

Uddannelses opbygning og varighed er naturligvis forskelligt, alt efter hvor uddannelsen finder sted. Magtor i Hinnerup arbejder blandt andet med hundemassage, og afholder i den forbindelse også kurser i hundemassage til husbehov samt uddannelsen til fysiologisk hundemassør.

Hos Magtor strækker uddannelsen sig over halvandet år, hvor undervisningen er placeret i weekenderne. Uddannelsen består af fjorten moduler, og man undervises en weekend i måneden fra 9-17. Det kræver altså, at man er villig til at bruge en weekend om måneden på undervisning, så længe uddannelsen står på.

Efter niende modul skal man til skriftlig eksamen i anatomi, fysiologi og i teorien bag massagen, mens man til sidst afslutter med en mundtlig eksamen. Til den mundtlige eksamen skal man forsvare de journaler, som man har udarbejdet gennem forløbet.

Uddannelsen kræver dog ikke blot en weekend om måneden. Der er nemlig også en del hjemmearbejde forbundet, når man uddanner sig til hundemassør. Mellem de fjorten moduler skal man nemlig læse teori, og uddannelsen omfatter desuden en del udenadslære, som man naturligvis skal sætte tid af til at gennemgå.

Der vil altså være en del forberedelse til hvert enkelt modul på uddannelsen. Derudover skal man også arbejde med teorien i praksis mellem modulerne. Man skal altså have hunde til rådighed, som man kan øve sig på, samtidig med, at man løbende skal beskrive forsøgshundenes reaktioner og bevægelsesmønstre.

Det lærer du

 

På uddannelsen lærer man både om det praktiske i forbindelse med arbejdet som hundemassør, samtidig med, at teorien og læren om hundens krop er et vigtigt aspekt.

Den praktiske læring består blandt andet i journalskrivning, konsultationsteknik samt lov og etik i forbindelse med konsultationer. Hundens skelet, muskler, senere og ledbånd fylder en del i uddannelsen samtidig med at fysiologien som kredsløb, lymfesystem og fordøjelse også er repræsenteret.

Udover ovenstående vil man i uddannelsen til hundemassør desuden lære om:

  • Bevægelse
  • Massage
  • Stresspunkter
  • Fysisk træning
  • Sygdomme i bevægeapparatet
  • Afbelastningsmønstre og belastningsmønstre