Sådan gør du livet som hundeejer til en leg

 

Pas godt på din hundEn velopdragen hund gør hverdagen meget nemmere for os hundeejere. Hvis vores kæledyr er velopdragne, bliver det nemmere at have gæster, gå ture og møde andre hunde. Det bliver i det hele taget nemmere at være hundeejere.

Hunde der strejfer, kan være en af de værste problemer som hundeejer, da man er tvunget til konsekvent at have sin hund i snor og have sin have hegnet ind. Det er dog ikke kun irritationsmomentet, der danner grundlag for at opdrage sin hund til at blive i haven og ikke løbe væk. Faktisk har hundeejere pligt til at holde sin hund på egen grund – det er der bare ikke ret mange, der er klar over.

Selvom man har en ekstremt velopdragen hund, kan det være en god idé at haven er hegnet ind. På den måde holder du din hund på matriklen, også når den bliver fristet. Selv den mest velopdragne hund kan nemlig blive fristet.

Hold din hund på matriklen og undgå bøder

Undgå at få bøder på grund af din hundFørst og fremmest er løse hunde en oplagt anledning til nabostrid og konflikter, hvilket er en af de mest centrale grunde til at sørge for, at vores hunde holder sig på vores egen grund.

Derudover kan løse hunde skræmme folk på vejen, hvis de gør – også selvom de er velopdragne. Løse hunde kan desuden sætte trafikken på prøve, og kan i nogle tilfælde være en trussel mod trafiksikkerheden. Man kan som hundeejer desuden i nogle tilfælde få bøder:

  • Hunde uden halsbånd og hundetegn: 1000 kroner
  • Hunde der bider: 4000 kroner
  • Hunde der overfalder og skambider en person eller en anden hund: Aflives
  • Hunde der får uledsaget: 2000 kroner

Der kan altså være konsekvenser, hvis vores hunde strejfer. Særligt hos en stresset hund der strejfer, vil der være risiko for at hunden bliver aggressiv, selvom den er velopdragen. Hunde kan nemlig blive stresset og føle sig usikre, hvis de bliver udsat for noget et sted, hvor de ikke føler sig hjemme.

Derfor får du en stresset hund

For højt aktivitetsniveau kan stresse din hundStress forekommer ikke kun hos os mennesker. Også hunde kan have tendens til at blive stresset. Det findes der forskellige årsager til. En af årsagerne til, at din hund bliver stresset er, at du stimulerer den forkert. Det er rigtig vigtigt, at vi aktivere vores hund, men det kan altså gøres forkert.

Det er vigtigt, at vi ikke giver vores hund et for højt aktivitetsniveau blot for at gøre dem trætte. Det kan nemlig give hunden et adrenalin-kick, der udløser en for høj dosis af adrenalin, der i værste tilfælde kan give hunden kronisk høje niveauer af stresshormoner i kroppen.

Det er derfor vigtigt, at du giver din hund ro. Det er selvfølgelig positivt både at aktivere og stimulere sin hund, men ikke hver dag i mange timer af gangen. En stresset hund vil nemlig have større tendens til at blive fristet af udefrakommende, og dermed også have større tendens til at strejfe. Hvis man holder sin hund afbalanceret og rolig, hviler den mere i sig selv, og føler det ikke nødvendigt at strejfe eller være aggressiv over for mennesker og andre hund.

Sådan behandler du en stresset hund

Hundemassage er godt for hunden og får den til at slappe af Der findes heldigvis flere former for behandlinger af stressede hunde. En af dem er hundemassage, som kan være med til at berolige hunden. Nervesystemet har stor indflydelse på hundens stressniveau og uro. Gennem hundemassage kan man berolige nervesystemet hos en stresset hund, og det har stor effekt på eventuelle adfærdsproblemer.

Der findes også Kranio Sakral Terapi, som kan have en positiv effekt på stressede og hyperaktive hunde, der har adfærdsproblemer. De forskellige behandlingsformer virker individuelt, og det kan være svært at sige præcis hvilken behandling, der vil virke på netop din hund.

Hvis haven er hegnet ordentligt en, men hunden stadig virker aggressiv over for forbipasserende eller andre hunde, kan det altså være en god idé at behandle sin hund for stress. Både for at undgå bøder, men også for at give hunden en bedre livskvalitet og et roligere sind. På den måde bliver livet som hundeejer nemlig noget nemmere.