Sådan gør du dit hus salgsklar

 

saadan goer du dit hus slagsklarUanset om man bor i København eller Randers, er det godt at vide, hvad man kan foretage sig for at gøre sin bolig mere salgsklar. På den måde kan man også undgå at betale en ejendomsmægler for mere rådgivning end nødvendigt. Ofte er det nemlig kun nogle få ændringer, der skal til for, at huset kan stige i værdi eller blive mere attraktivt for et større antal af potentielle købere.

Derudover er det også vigtigt at sørge for, at huset ser godt ud og er ryddeligt og rent i forbindelse med både billeder til markedsføring og et eventuelt åbent hus eller fremvisninger. For nogle husejere er det måske svært at vide, hvad der er vigtigt, og hvad en køber vurderer ud fra, når de ser huset. Derfor får du her nogle gode råd til hvilke små ting, du kan gøre for at gøre dit hus mere indbydende.

Ryd op

gaa huset efter i soemmeneNår man kommer ind i et hus, er førstehåndsindtrykket afgørende for en potentiel købers samlede vurdering af huset. Derfor er det vigtigt, at huset fra start fremstår ryddeligt, luftigt og lyst. På den måde virker rummene større og mere indbydende, hvilket giver større mulighed for, at køberen med det samme lader sig blive inspireret til, hvordan rummet kan udfylde deres ønsker og behov i fremtiden.

Det første du skal gøre, når der kommer potentielle købere på besøg, er derfor at rydde op i alle husets rum. Her er der tale om en grundig oprydning, hvor alt bliver sorteret og organiseret. Det gælder både indenfor og udenfor i skur, garage og have. Under oprydningen er det en god idé at overveje hvilke ting, der skal gemmes væk, og hvilke ting der er gode at vise frem. Alle detaljer er vigtige, da de hver især spiller en rolle i helhedsindtrykket hos de potentielle købere.

Det kan måske virke som et lidt uoverskueligt projekt, men det er faktisk rart at få ryddet ud og sorteret en gang for alle, og det er også meget lettere at flytte, når rodet i forvejen er organiseret.

Småreparationer

find alle fejleneMindre fejl ved boligen er ofte noget, man ser sig blindt på, når man er der hver dag, men det er sådan noget, købere lægger mærke til. En lille fejl der kun kræver en lille reparation, er ofte noget, der kan være med til at skræmme købere væk, da det giver dem et indtryk af, at fejlene er mere omfattende, end hvad der egentlig er tilfældet.

Derfor skal du, når du sætter din bolig til salg, gå dit hus kritisk igennem efter mindre fejl, som du selv har mulighed for at udbedre. Det kræver ikke meget arbejde for dig at fikse dem, men det fanger køberens øjne og skræmmer dem, hvis de er der.

Gode råd

Udover at rydde op, gøre rent og udbedre småfejl i din bolig findes der også nogle tricks, som er nemme at gå til, men kan gøre en verden til forskel for helhedsindtrykket af din bolig. Derfor kan du med fordel benytte dig at nogle af nedenstående gode råd:

  • Fjern personlige ejendele

Hvis boligen har et for stærkt personligt præg, bliver det svært for køberen at forestille sig boligen som deres eget hjem i fremtiden.

  • Lyskilder

Lys gør som sagt rummet langt mere indbydende. Lad dagslyset strømme ind gennem rengjorte vinduer, og supplér med lamper og levende lys for at skabe en hyggelig atmosfære.

  • Fremhæv boligens muligheder

Det er altafgørende, at køberen kan se sig selv bo i huset. Der skal være flere indretningsmuligheder, så køberens møbler også kan passe ind. Derfor er det vigtigt at være kreativ, og vise hvordan man med opfindsomme løsninger kan indrette forskellige kroge.

find de kreative loesninger herDisse tiltag er forholdsvis nemme at gå til, og vil altså være med til at gøre din bolig langt mere attraktiv, og vil tiltrække endnu flere potentielle købere. Hvis du synes, det er svært at finde frem til kreative løsninger eller at gøre dit hjem indbydende, kan du altid spørge din ejendomsmægler til råds. De fleste ejendomsmæglere tilbyder rådgivning og hjælp til at gøre din bolig mere salgsklar. Et eksempel på en sådan ejendomsmægler er EDC Mæglergruppen – Det Runde Hus i Randers området, der er eksperter i at rådgive dig om, hvad der helt konkret skal til for, at din bolig bliver mere salgsklar.