Golf på ferien

 

saadan faar du en god golfferieMange tager på ferie for at slappe af ved poolen og drikke drinks på solvognen dagen lang. For andre kan det være svært, at bruge to hele uger på blot at slappe af. Derfor har nogle et behov for noget aktivitet på ferien. Det kan være tennis eller løbeture, men særligt golf på ferier er populært. Det skyldes både varmen, der kan gøre, at det ikke er til at holde ud at løbe, men også de flotte golfbaner i udlandet, som virkelig gør runden til en oplevelse. Derudover kan det også været sjovt at opleve den anderledes kultur, der kan være i golfklubber i udlandet. Man skal dog forberede sig lidt, hvis man vil spille golf på sin ferie. Det kræver nemlig et DGU-kort, og det koster måske også lidt ekstra at få sin golfbag med ombord på flyet.

Golfbags på flyet

kom god afsted paa ferieDet kræver lidt forberedelse, hvis man har et ønske om at spille golf på sin ferie – i hvert fald hvis man skal flyve. Hos flyselskaberne regnes en golfbag som specielbagage. Dette gør, at der som regel bliver opkrævet en ekstra afgift for at have den med som bagage. Prisen er meget varierende fra selskab til selskab, og det kan derfor være en god idé at forhøre sig hos de forskellige fly- eller rejseselskaber, inden man booker rejsen.

Golfbags må normalvis veje op til 15 kg, og må kun indeholde bolde og jern eller køller, og det anbefales, at man medbringer en lille golfbag. Nogle selskaber har regler for hvor mange køller og bolde, din golfbag må indeholde på flyveturen.
Hos nogle flyselskaber kan man spare penge, hvis man reserverer plads, og betaler for sin specialbagage hjemmefra. På den måde sparer man også tid, når man først er i lufthavnen, idet der er taget hånd om de praktiske ting i forbindelse med specialbagagen.

Husk DGU-kortet

find din rigtige golfferie herMange golfspillere har også et DGU-kort, som giver adgang til at spille på forskellige baner i Danmark og udlandet. Det er Dansk Golf Union, der udsteder kortet, der giver dig mulighed for at gæstespille alle baner – mod betaling af GreenFee. Der findes forskellige former for DGU-kort, idet man både kan få det på fleks- eller fuldtid.

På nogle baner i udlandet kræves der kun betaling og intet DGU-kort. Det er en regel, at man skal huske sit DGU-kort, når man gæstespiller andre baner, som man ikke er medlem af. Så selvom det ikke bliver opdaget, er det altså stadig et brud på reglerne og på den såkaldte golfetikette.
Nogle baner i udlandet vil også kræve at se DGU-kortet, inden de lader andre få adgang til banerne. Derfor er det altid vigtigt at medbringe, når man skal på ferie. Det kan jo også være, at man finder en anden bane, man vil spille, udover den man i forvejen havde planlagt.

Der er altså ikke noget i vejen for at spille golf på sin ferie, så der er en smule aktivitet. Man skal blot have styr på de praktiske ting, inden man tager afsted. Et andet godt råd er at booke starttider hjemmefra, så man er sikker på, at der er en tid lige netop den dag, man har planlagt at skulle spille golf.
Er der styr på specialbagage, DGU-kort og starttid er man altså good to go.