Stue med gaspejs i ramme

4 indretningstips: Style dit hjem med en gaspejs

 

Når det kommer til indretning af et moderne hjem, kan gaspejse være en god tilføjelse. De er nemlig ikke blot en kilde til varme, men har vundet stor popularitet på grund af deres evne til at tilføje charme og elegance til ethvert hjem.

Uanset om du går efter en sofistikeret, rustik eller afslappet stil, kan en gaspejs være den perfekte tilføjelse til dit hjem. Læs med i denne artikel og få gode tips til, hvordan du kan style dit hjem med en gaspejs og skabe en hyggelig og indbydende stemning i dit hjem.

1. Valg af stil

Gaspejse fås i en bred vifte af designs og stilarter, der passer til forskellige typer af indretninger. En moderne gaspejs i et minimalistisk design er ideelt til et moderne hjem, mens en indbygningspejs med en pejseramme er ideel til en klassisk eller landlig indretning. Du kan også vælge en rustik gaspejs for at skabe et mere rustikt udtryk i hjemmet eller for at bryde med en moderne indretning.

Mulighederne er mange, når det kommer til det stilmæssige udtryk på gaspejse. Overvej derfor hvilken stil du ønsker i dit hjem, og hvordan din nuværende indretning ser ud, og vælg en gaspejs der stilmæssigt komplementerer den.

2. Valg af størrelse

Stoerrelse paa gaspejs

Noget andet som er vigtigt at overveje, når du skal have en gaspejs er størrelsen. Gaspejsens størrelse skal naturligvis passe til rummet set fra et indretningsmæssigt perspektiv, men der er også en anden årsag til, at det er vigtigt at vælge den rette størrelse.

En gaspejs må nemlig hverken være for stor eller for lille, hvis du vil sikre en optimal effekt. I modsætning til traditionelle pejse og ældre brændeovnsmodeller kan du med en gaspejs skrue op og ned for varmen, men det er alligevel vigtigt at du vælger en gaspejs med den rette varmeeffekt til rummets størrelse.

3. Valg af placering

Gaspejsens placering er nøglen til at sikre en god funktionalitet og en flot æstetik i boligen. Gaspejse der er centralt placerede kan fungere som et stærkt visuelt fokus i rummet, hvorimod hjørnepejse tilfører hygge og varme i rummets hjørne uden at overtage rummet.

Hvilken pejs du vælger og hvordan du vælger at placere pejsen bør dermed også afhænge af, hvilket udtryk du ønsker at skabe med gaspejsen, og hvilken funktion gaspejsen skal have. Skal den bruges som rumdeler, som dekoration, som hyggeelement i et hjørne eller som et centralt omdrejningspunkt? Dette er noget af det, du bør overveje.

Derudover bør du overveje rummets layout, og hvordan pejsen bedst kan integreres i rummet. I større rum kan en gaspejs med fordel placeres centralt, mens det kan være en fordel at placere gaspejsen i et hjørne eller indbygget i væggen, hvis der er tale om et mindre rum.

4. Valg af pynt

Gaspejsen i sig selv er naturligvis dekorativ nok, men hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af din gaspejs, kan du tilføje forskellige typer af pynt som dekoration. Det kunne for eksempel være lavasten eller andre dekorationssten, som kan placeres sammen med flammerne for at give et mere levende eller rustikt udseende.

Du kan også tilføje kunst, billeder, planter og lignende til din indretning, som sammen med gaspejsen kan være med til at give et fuldendt æstetisk udtryk.