Karriere som ejendomsmægler

 

Karriere ejendomsmægler

En ejendomsmægler arbejder med køb og salg af alle typer af boliger, og har til opgave at være kommunikationsled mellem køber og sælger samt at have overblikket over alle dokumenter, aftaler og muligheder i forbindelse med en bolighandel.

Ejendomsmægleren er en central del af købs- eller salgsprocessen, og bruges for sælgerens vedkommende til både at vurdere boligen og til at fremvise den for interesserede og potentielle købere. Det er afgørende, at man som ejendomsmægler formår både at lytte, kommunikere og være fagligt dygtig inde for faget. For mange er det at sælge eller købe en stor investering og en betydningsfuld ting i livet, og man har, som ejendomsmægler, derfor et store ansvar for både at hjælpe sælger og køber godt videre.

Gennem de seneste år er huspriserne i danske storbyer som Aarhus og København steget meget, hvilket udelukker drømmen om et liv i storbyen for mange, der ikke har økonomien til det. Derfor er flere og flere nu begyndt at flytte til storbyernes omkringliggende byer, som Randers nær Aarhus eller som Valby nær København.

Denne udvikling har også haft stor betydning for beskæftigelsen i ejendomsmæglerbranchen, og derfor er der nu større mulighed for at kunne få job som ejendomsmægler i Randers eller Valby som eksempel.

Sådan bliver du ejendomsmægler

Bliv ejendomsmægler

Der findes forskellige uddannelsesveje, man kan gå, hvis man har en drøm om at blive ejendomsmægler. Rigtig mange ejendomsmæglere er uddannet finansøkonomer. Finansøkonomuddannelsen er en akademiuddannelse, som kan tages på de forskellige erhvervsakademier rundt om i landet. Akademiuddannelsen har en varighed på to år.

Man er dog ikke flyveklar ejendomsmægler, når man er uddannet finansøkonom. Det kræver nemlig også et traineeforløb hos en ejendomsmægler efterfølgende. Man skal nemlig have to års praktisk erfaring for endeligt at kunne kalde sig ejendomsmægler.

Man kan også tage en professionsbachelor i Finans, som varer 3 ½ år. Man kan blive optaget på professionsbacheloren efter en hvilken som helst gymnasial uddannelse. På nogle akademier kræver det et særligt snit, mens alle bliver optaget andre steder.

Finansbacheloren er særligt interessant, hvis man ønsker en fremtid som ejendomsmægler, idet man har fag som for eksempel:

  • Kommunikation, salg og kundepsykologi
  • Erhvervsjura
  • Økonomi og finansiering

Man får altså gennem uddannelsen kendskab til nogle af de ting, man ofte bruger i hverdagen som ejendomsmægler.

Ejendomsmæglertitlen er beskyttet, og den kræver, at man er registreret som ejendomsmægler hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen.

Hverdagen som ejendomsmægler

hverdagen som ejendomsmægler

Hverdagen som ejendomsmægler er i princippet meget varierende. Der er både kundekontakt og håndtering af juridiske dokumenter. Udover at vurdere og fremvise de huse, der er til salg, er det nemlig også ejendomsmæglerens job at skaffe oplysninger, om alle økonomiske og juridiske forhold. Det er nemlig på baggrund af disse, at ejendomsmægleren laver en salgsopstilling.

Som ejendomsmægler har man desuden meget arbejde i weekenderne. Mange fremvisninger foregår nemlig, når andre holder fri. Fremvisningerne er noget af det vigtigste i ejendomsmæglerens arbejde, og det er her, at salg, kommunikation og psykologi er yderst relevant.

Ejendomsmægleren udarbejder desuden købsaftalen mellem sælger og køber. Typisk vil en ejendomsmægler også kunne rådgive om lån i form af både prioritering og omprioritering, og det er derfor vigtigt, at man som ejendomsmægler også har en økonomisk forståelse.