Idéer til værtsgaver – Få inspiration til den perfekte gave til værten, værtinden eller værtsparret

 

Mand-giver-vaertsgave

Husker du at medbringe en værts- eller værtindegave, når du er inviteret til et arrangement? En værts- eller værtindegave er en lille gave, som du giver til værten, værtinden eller værtsparret, som har arrangeret og inviteret dig til et arrangement. Det kan for eksempel være en middag, en fest eller en julefrokost.

Det er god stil og også meget udbredt at give en gave til værten for at udvise taknemmelighed over at være blevet inviteret. En værts- eller værtindegave viser desuden, at du sætter pris på invitationen, samt at du værdsætter den indsats og det arbejde, som værten eller værtinden har lagt for at stable arrangementet på benene.

Det klassiske valg til en gave til værten eller værtinden er ofte vin eller blomster. Årsagen til dette er sandsynligvis, at disse gaver kan gives til næsten alle – med undtagelse af personer som er allergiske eller ikke drikker vin. Disse værtsgaver er dog ikke særlige personlige eller originale.

Er du inviteret til et arrangement og har brug for at finde en fin gave til værten eller værtinden, kan du derfor finde inspiration til nogle anderledes værtsgaver og værtindegaver, som værten, værtinden eller værtsparret med stor sandsynlighed vil sætte pris på.

3 gaver til værten

Er du inviteret til et arrangement, som afholdes af en mandlig ven eller kollega, skal du finde en god værtsgave, som netop han vil sætte pris på. Herunder får du tre forslag.

Gavekurv med øl eller vin

En gavekurv med øl eller vin er altid et stort hit. Køb enten en gavekurv, der allerede er sammensat eller sammensæt selv en gavekurv med lækre kiks, chokolade, marmelade eller pesto alt efter værtens smag. En gavekurv er en god værtsgave, som helt sikkert vil blive taget godt imod af både den nære ven og kollegaen.

Whisky eller whiskyglas

Er du inviteret til en hyggelig middag eller drengeaften hos en af dine gode venner? Så kan en god whisky eller nogle fine whiskyglas være en god værtsgave at give. Denne gave kræver dog, at værten kan lide og drikker whisky. Giver du ham en flaske whisky, kan du dog måske være så heldig at han gerne vil dele den med dig.

Vingavesæt

Er værten til arrangementet en stor vin-entusiast, men vil du gerne give noget andet end den klassiske flaske vin, kan du give værten et flot vingavesæt, der indeholder forskelligt vintilbehør som for eksempel proptrækker med folieskærer, prop, drypring og vinilter. Et vingavesæt er den perfekte gave til vin-elskeren.

3 gaver til værtinden

Mand-giver-vaertindegave-til-kvinde

Skal du til et arrangement, som bliver afholdt af en kvinde, skal du sandsynligvis til at tænke lidt ud af boksen i forhold til, hvad en kvinde ville blive glad for. I stedet for den klassiske blomsterbuket, kan du give værtinden en af nedenstående forslag.

Hudpleje

De fleste kvinder går op i hudpleje, og hudplejeprodukter er derfor et godt valg til værtindegaver. Dette gælder dog særligt, hvis værtinden er en god veninde, din mor eller søster, som du kender godt. Giv en lækker ansigtscreme, en god håndcreme eller en velduftende bodylotion i værtindegave. Det vil værtinden helt sikkert sætte pris på.

Serveringsskåle

En anden god gave til værtinden kan være et par fine serveringsskåle. Serveringsskåle kan bruges til alt lige fra mad til slik og snacks. Der findes desuden mange flotte serveringsskåle, som samtidig pynter fint i hjemmet. Et sæt serveringsskåle er dermed både en fin og praktisk værtindegave.

Vase eller lysestager

Rigtig mange kvinder går også op i indretning og sætter pris på fine pyntegenstande. Hvis du gerne vil give en flot pyntegenstand, som samtidig også er anvendelig, kan du eventuelt vælge at give en flot vase eller nogle fine lysestager. Begge dele vil kunne pynte flot i hjemmet.

3 gaver til værtsparret

Er du inviteret til et arrangement af et par, kan det være en god idé at finde på en værtsgave, som kan bruges af begge.

Sæt med olie, eddike og krydderier

Sætter parret pris på god og lækker mad, kan det være en idé at give et gavesæt med olie, eddike og krydderier. Uanset om det er manden, kvinden eller begge der står for madlavningen, kan de med dette sæt lave lækre smagfulde retter. Måske du endda kan få lov til at smage.

Gavekort til brunch

Skal du til et arrangement, som bliver holdt af et godt vennepar, som godt kan lide oplevelser og forkælelse? Så er et gavekort til brunch måske den helt rette værtsgave. Med denne gave kan du være med til at give parret en god oplevelse, som de med sikkerhed vil blive glade for. Er de ikke så meget til brunch, kan du også vælge at give et gavekort til en biograftur eller noget lignende.

Brætspil

Er værtsparret nogle som sætter pris på et hyggeligt brætspil, kan det også være en mulighed at give dem dette i værtsgave. Der findes mange forskellige brætspil, som både er sjove og udfordrende. Find derfor et spil, som du synes er lige i værtsparrets ånd. Måske I kan spille sammen allesammen og dermed gøre aftenen endnu hyggeligere.