Hvilken motionsform passer bedst til dig?

 

find din rigtige motionsform herVi ved alle, at motion er sundt og godt for vores helbred. Alligevel har mange tendens til at smide sig på sofaen foran fjernsynet, når de kommer hjem efter en lang dag på kontorstolen uden så meget fysisk aktivitet. Der er flere grunde til, at vi mennesker ikke altid kommer afsted, og får dyrket den motion, vi skal have. For nogle handler det om tid, mens det for andre er motivationen, der spiller ind. Ofte skal man blot ind i en god rytme, og til sidst kan man ikke leve uden den daglige – eller ugentlige aktivitet.
Først skal du dog finde ud af hvilken form for hverdagsmotion, der passer bedst til lige netop dit behov. Du skal tænke over, hvad der er vigtigt for dig. Er det afgørende, at det kan overstås hurtigt, eller skal det være en social aktivitet, som giver dig sved på panden, samtidig med du er social med andre mennesker. Der er nok at tage stilling til, derfor får du nu 3 bud på forskellige typer af hverdagsmotion. På den måde kan du finde ud af hvilken en, der passer bedst til dig.

Fitness

faa fuld udbytte saadan herDet virker måske lidt for moderne, men faktisk er fitness en rigtig god måde, hvorpå man kan få sin daglige motion. Alle kan være med i et fitnesscenter, hvilket vil sige, at hvis du samtidig ønsker at være social, kan du altid invitere familie eller venner med.

I fitnesscenteret bestemmer man selv, hvornår man træner, hvilket gør det enormt fleksibelt. Hvis du har virkelig travlt mange dage i træk, kan du bare bruge en halv time på træningen, hvorimod hvis du i andre perioder har mere tid, kan bruge meget længere tid deroppe oftere. Du kan nemlig selv bestemme om du vil styrketræne, løbe, cykle, ro eller steppe. På den måde kan du finde den aktivitet, der giver dig mest, og samtidig kan du variere din træning, så den ikke bliver kedelig.

I mange fitnesscentre kan du i starten alliere dig med en personlig træner, som kan give dig et godt program, der matcher lige netop dine behov. Så kan du selv være med til at bestemme, hvor fysisk hårdt det skal være, hvor meget tid du vil sætte af til det, og hvilke maskiner eller øvelser, du vil lave.

Løbeklub

faa en bedre loebestilHvis det er motivationen, det halter mest med, er en lokal løbeklub et godt bud på en god form for hverdagsmotion. I en løbeklub løber man med andre, og ofte er man delt op, så man løber med den gruppe, man befinder sig bedst i. Ved at være medlem af en løbeklub får du ikke blot motion, og kommer i bedre form – du bliver motiveret til at komme afsted, fordi du har nogle såkaldte løbe-kammerater, du skal stå til ansvar over for. Selvom det kan være en kamp at få slæbt sig afsted, når det støvregner eller er lidt for koldt, fortryder man det aldrig, når det først er overstået.
Løbeklubben er altså for dig, der kan lide at løbe, men ofte sprænger over, hvor gærdet er lavest, og smider dig på sofaen i mangel på motivation.

Golf

Endeligt kan man gå i gang med at spille golf. En sport der er for dem, der har tålmodighed, og gerne vil være social samtidig med at de får lidt motion. Golf kan for nogle være uoverskueligt at gå i gang med, idet det kræver golfkørekort og DGU-kort.
Når golfkørekortet og et DGU-kort først er i hus, har man faktisk mulighed for at gøre sit medlemskab fleksibelt. Derfor behøver golf ikke være helt vildt tidskrævende. Du kan nemlig godt være golfspiller, selvom du kun spiller 2 gange om måneden. Hos de fleste klubber kan du afprøve golfsporten af de første par gange, så du kan finde ud af, om du skal investere i udstyr, og om du skal have et golfkørekort og et DGU-kort.