Guide: Det golf medlemskab skal du vælge

 

saadan finder du det bedste medlemskabSom nystartet golfspiller kan det være svært at gennemskue hvilket medlemskab, man skal vælge. Det er måske svært at vide, hvor meget tid man kommer til at bruge på sporten i fremtiden. Derudover kan eksempelvis en ny arbejdssituation også ændre på tidsforbruget på banen for den etablerede golfspiller. Der findes forskellige medlemskaber, som er designet til at tilpasse og dække alle typer af spilleres behov. Derfor får du her en guide over de forskellige løsninger, så du kan finde den, der passer bedst til dig – uanset om du er etableret eller nystartet golfspiller.

GreenFee golf medlemskab

faa en god familieoplevelser herDette medlemskab er til dig, der ikke bruger alverdens tid på golf. Du spiller en gang imellem for at være social med venner, familie eller forretningsforbindelser. Du er altså på ingen måde golfspiller på fuldtid, men nyder at komme ud 5-20 gange om året.

Denne form for medlemskab er noget for alle aldersgrupper – helt fra 20 års alderen og op i pensionsalderen. Hvis du ønsker et GreenFee medlemskab, betaler du mindre for dit medlemskab end ellers, men betaler derimod et beløb forud for hver runde du spiller.

I denne form for medlemskab får du også adgang til et DGU-kort, som giver dig adgang til at spille på forskellige baner både i Danmark og udlandet. Det er ikke alle golfklubber, der tilbyder denne slags medlemskab, og prisen for det er varierende fra klub til klub.

9 hullers golfmedlemsskab

Hvis du er nystartet golfspiller, og lige har modtaget dit golfkørekort og DGU-kort, er et 9 hullers medlemskab aktuelt. Med dette medlemskab kan du begynde på de mindre baner, inden du kaster dig ud i de svære og lange 18 huls baner. Det tager nemlig noget tid, før man er helt inde i både regler og teknik, og har rykket sig i handicap. Derfor starter mange golfspillere med dette medlemskab det første års tid. Prisen for dette er også varierende fra klub til klub.

Medlemskab på fuld tid

find dit golfmedlemsskab herEn stor del af golfsporten er også det sociale aspekt. Der findes mange klubber, hvori man kan tilmelde sig interne turneringer hver uge. Med et medlemskab på fuld tid spiller man ofte hver uge og mindst 20 runder golf om året. Det er ofte personer over 45, der er medlem på dette grundlag, da det kræver, at man har tiden til at komme afsted forholdsvis ofte. Med et medlemskab på fuldtid er man en stor del af klubben, idet man benytter faciliteterne meget. Priserne varierer meget alt efter geografi og faciliteter, men hvis du spiller rigtig meget, kan det betale sig med et medlemskab på fuld tid.

Long distance medlemskab med DGU-kort

Hvis du er medlem i en golfklub, kan du sommetider tilkøbe et såkaldt long distance medlemskab, såfremt du også har et DGU-kort. Ved hjælp af dette tilkøb kan du spille på andre baner i Danmark til en lavere GreenFee, fordi du i forvejen er medlem af en anden dansk klub et helt andet sted i landet.

Nogle bruger denne form for medlemskab, hvis de har et sommerhus, mens andre gør det for at spare penge. Der er meget debat omkring disse long distance medlemmer, da andre medlemmer føler sig snydt, fordi de spiller til en mindre pris. Dog skal man huske på intentionen med dette medlemskab. Nemlig at man er medlem af sin lokale klub, og ikke skal betale et helt medlemskab mere, hvis man eksempelvis bruger alle weekender i sit sommerhus, hvor man også gerne vil benytte sig af golfbanen.